Do konce srpna je možno se hlásit do Ceny za společenskou odpovědnost – Podnikáme odpovědně

Již jen do 31. srpna mají podnikatelé možnost přihlásit svoji firmu do 2. ročníku Ceny za společenskou odpovědnost – Podnikáme odpovědně. Toto ocenění má za cíl ukázat, že desetitisíce drobných akcí a aktivit, které v oblasti společenské odpovědnosti realizují menší firmy, jsou v součtu stejně významné, ne-li významnější, než rozsáhlé a široce medializované projekty velkých firem.


Cenu za společenskou odpovědnost – Podnikáme odpovědně organizují společně Rada kvality České republiky, Asociace společenské odpovědnosti, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a společnost P3 – People, Planet, Profit. Je vyhlašována ve třech kategoriích: malý a střední podnik, rodinná firma a sociální podnik. Jejím cílem je ocenit a zviditelnit aktivity menších podnikatelů, které ke společensky odpovědnému chování vedou většinou silné etické a osobní hodnoty majitelů či zakladatelů. V oblasti CSR sice nedisponují samostatnými odděleními či rozsáhlými systémy, ale i s méně formálním přístupem vytváří obrovský přínos pro společnost a jejich příběhy mohou inspirovat a motivovat ostatní.

„Společensky odpovědné podnikání je nejen základem dosažení trvale udržitelného rozvoje, ale stále více se stává i jednou z podmínek konkurenceschopnosti. A zdaleka se netýká jen těch největších firem. Proto Rada kvality ČR podporuje ocenění Podnikáme odpovědně, které pomáhá rozvíjet společensky odpovědné chování menších podniků a oceňuje jejich nesporné úspěchy v této oblasti,“ řekl Robert Szurman, státní tajemník v Ministerstvu průmyslu a obchodu a předseda Rady kvality ČR.

Do druhého ročníku Ceny za společenskou odpovědnost – „Podnikáme odpovědně“ se mohou firmy hlásit do konce srpna. Nezávislé hodnocení přihlášených provede Sdružení pro oceňování kvality a vítězové jednotlivých kategorií budou oceněni na Slavnostním večeru ve Španělském sále Pražského hradu v rámci Listopadu – Měsíce kvality v ČR.

(tz)