Zúčastněte se stavby obřího teleskopu v Chile!

The E-ELT compared to the Ještěd Tower in the Czech RepublicKonsorcium italských stavebních společností, vítěz tendru na výstavbu obřího teleskopu v Chile, poptává v ČR výrobky z elektrotechnického, stavebního a strojírenského sektoru. Projekt výstavby se bude realizovat v příštích letech a bude sestávat z předkvalifikační fáze: sestavení uzavřeného seznamu dodavatelů (do jara 2017), dále oslovením společnosti z vendor listu formou tendrů (2017-2018) a ze samotné realizace, která má být ukončena do roku 2024. Italské konsorcium zajišťuje výstavbu báze kupole a její konstrukce.

Účastnit se mohou české firmy – výrobci – ideálně se zkušenostmi ze zahraničí (účast na podobných projektech v minulosti by byla samozřejmě výhodou), hlavni sektory, v nichž jsou subdodávky poptávány jsou strojírenství, elektrotechnika a stavebnictví, ale i další obory. Celkem se jedná o 89 položek, které jsou uvedeny v přiloženém seznamu (ponecháváme v angličtině). Šanci mají výrobci oceli, firmy dodávající čerpadla, kompresory, komponenty do staveb, kabely, osvětlení, které musejí odolávat zemětřesení, protipožární technika apod. Projekt NENÍ určen pro zprostředkovatele či distributory výrobků, ale pro výrobce či firmy, které zajišťují výrobu z větší části v ČR.

Zahraniční firma požaduje poskytnutí profilu firmy (s prezentací) a seznamu referencí (nestačí odkaz na webové stránky), na jejichž základě provede prvotní screening a vyhodnotí, zda má společnost předpoklad po zařazení do listu seznamu dodavatelů. Požadované dodávky a možnosti zapojení českých firem
Po oslovených firmách se žádá, aby dokázaly požadované výrobky a komponenty nejen dodat ve vysoké kvalitě, ale též garantovaly jejich fungování ve vysoce náročných klimatických podmínkách a byly též schopny zajistit několikaletý garanční servis. Ve smlouvě se bude nutno zavázat se ke garanci dodávaných komponent na 5 až 15 let.

Jde o 89 nejrůznějších položek, které je potřeba k výstavbě tohoto teleskopu – ocelové konstrukční prvky, mechanické, elektrické, hydraulické, kabely, hadice, ventily, klimatizace, chlazení, kompresory, generátory, transformátory, nádrže a tlakové nádoby, regulace, podlahy, okna, dveře, osvětlení a mnoho dalších.
Podrobnosti o projektu jsou v příloze.

Zájemci pošlou svůj profil + prezentaci + reference nejpozději do 17.1.2017 ing. Ševčíkovi.
Doporučujeme připojit k výše uvedeným dokumentům dopis s argumentaci, proč má firma předpoklady se projektu zúčastnit).

  • Země zadání: Itálie
  • Země určení: Chile
  • Datum zveřejnění poptávky: 05.01.2017
  • Poptávka je platná do: 17.01.2017
  • Referenční číslo: PO201700026

Průmyslové obory:

Ostatní

  • Obráběné komponenty a konstrukce z kovů
  • Elektronika a elektrotechnika
  • Strojírenství – výroba strojů a techniky
  • Stavebnictví a stavební materiály

Kontaktní informace:

Kontaktní osoba: Ing. Ševčík Bohumil, exportní konzultant