DHL Express a ragby patří k sobě

Tisková konference ČSRUSpolečnost DHL celosvětově podporuje ragby již delší dobu, nyní však dochází k výraznějšímu propojení i s Českou rugbyovou unií, stává se hlavním partnerem českého ragby.

České ragby se poslední roky těší vzrůstající oblibě, a to jak ze strany fanoušků, tak i ze strany partnerských společností. Zasloužily se o to mimo jiné také zápasy s hráči celosvětového formátu, kteří několikrát ročně jezdí do Čech, aby tuzemské hráče proškolili. Jedním ze série těchto utkání bude zápas s SA Supa Barbarians z Jižní Afriky, který se odehraje 21. 10. na pražské Markétě. Vyzbrojeni tvrdým tréninkem do něj naši ragbisté vkročí v čele s novým kapitánem české národní reprezentace Vojtěchem Havlem, mimo hřiště bude celou situaci jistit sportovní ředitel národního mužstva a hlavní trenér Phil Pretorius. Ostřílená dvojice sportovců čerpala zkušenosti v různých zemích světa. Svůj um nyní zúročí nejen při zápasu s Jihoafričany, ale povedou český tým i proti Polsku (28. 10., Praha) nebo Portugalsku (18. 11., Lisabon).

Na podzim čekají české ragby i další změny. Hlavním partnerem houževnatého sportu se v pátek 15. září stala logistická společnost DHL, která ragby celosvětově podporuje již delší dobu. Ke slavnostnímu podpisu smlouvy došlo v prostorách stadionu Markéta. Události se za české ragby zúčastnil prezident České rugbyové unie Pavel Chaloupka (na snímku vlevo) i hlavní trenér Phil Pretorius, partnerskou společnost zastoupil ředitel společnosti DHL Express pro Českou republiku a střední Evropu John Cornish a obchodní ředitel DHL Express pro střední Evropu Luděk Drnec.

České ragby se může těšit na podporu zejména v klíčové oblasti vzdělávání. „České ragby je u nás prozatím stále sportem v rozpuku, jehož obliba ale stále stoupá. Partnerství s celosvětovou společností DHL je vynikající zprávou a dalším krokem k vyšší popularitě. Jsem rád, že společnost DHL projekt rozvoje českého ragby oslovil a že nás v něm jako hlavní partner podpoří,“ sdělil Pavel Chaloupka, prezident České rugbyové unie.

(tz)