Léčivé přípravky dělám pro sebe, proto v nejvyšší kvalitě

DSC06812Dědek kořenář je už mezi lidmi pojem. Představuje nejen značku léčivých preparátů, systém cviků pro posílení těla i ducha, ale i svéráznou životní filozofii. My jsme ho oslovili také jako úspěšného podnikatele. Odpovědi Dědka kořenáře Břetislava Nového jsou upřímné:

V jaké zdravotní kondici bývají podnikatelé a manažeři, kteří dávají vše svému businessu? Co člověku víc prospívá – řídit a nést odpovědnost, nebo mít tzv. „čistou hlavu“?

Pracovití odpovědníci se obvykle zanášejí tukem, který organizmus v podmínkách přidušení ze stresu a psychovypětí nemetabolizuje. Zároveň ubývá málo používaná svalovina a silně se zanášejí vaziva buněčnými odpady, které játra bez kyslíku nemohou rozložit. To má za následek degradaci lokomočního a podpůrného aparátu. Šéf se potom hrbí nejen u počítače, ale pořád, což vytváří blokády nervového systému řízeného míchou, tedy je to základem orgánových poruch a selhávání. Tomu pomáhá pilně i omáčka stresových hormonů odkrvujících všechny orgány od pánevního dna po plíce. Jinými slovy se šikovní, výkonní, odpovědní a pracovití lidé stávají vlivem přidušení a nepohybu troskami, které drží při životě jejich motivace a nenahraditelnost.

Patříte také k lidem, kteří neustále rozvíjejí svou úspěšnou firmu. Čím si udržujete dobré zdraví a veselou mysl, co vám dodává energii k další práci?

Já pro sebe vyrábím tekuté bylinné čajové koncentráty, jaterně detoxikační ostropestřecové kaše, mazání a Dubové kapky (dubovky.cz) v nejvyšší kvalitě, které jsem schopen, a pilně je užívám. Protože mám ale širokou rodinu a mnoho přátel, dělám to i pro ně a přebytky prodávám ostatním lidem, kteří se také aktivně snaží přežít tuto hektickou dobu vlády sebevražedných nesmyslů. Samozřejmě se snažím každý den alespoň hodinu cvičit a dýchám, pokud možno, „ještěrčím dechem“ nebo alespoň občas Sifonem 6, abych měl dostatek kyslíku k detoxikaci játry. To si můžete se mnou na youtube zkusit.

Proč se zájem Čechů znovu a v takové míře vrací k tradičnímu způsobu léčení, osvědčeným přírodním produktům a lidé začínají věřit „babským radám“ víc než doktorům?

Je to tím, že se zdravotní systém nesmyslně stal součástí businessu, čímž z lidí ve jménu zisku udělal surovinu, ale tento v podstatě dosluhující, ale na životě lpící materiál, zoufale hledá nechemické alternativy k přežití.

DSC07043Kdy se zrodil Dědek kořenář, co mu dávalo potřebnou sílu k růstu a co ho přivedlo k největším úspěchům a popularitě na veřejnosti?

Termín i chráněnou značku Dědek kořenář jsem vymyslel v souvislosti s počátkem vlastní produkce svých bylinkových produktů před čtvrt stoletím, kdy jsem chtěl mít pro své odběratele něco jako značku kvality, na kterou je spoleh. S ohledem na to, že to dělám sobecky hlavně pro sebe, nehledím tolik na cenu surovin, ale upřednostňuji nejvyšší dostupnou kvalitu. Vzhledem k poradenské praxi mám výbornou interakci s klienty, a tak své produkty neustále vylepšuji a vyvíjím. Považuji to za poslání, takže u pracoviště i bydlím a neodděluji soukromí od práce.

Čerpáte ze starých receptů, nebo spíš vymýšlíte vlastní? Jak se rodí nový léčivý přípravek? Funguje spíše intuice, odborné znalosti a spekulace, nebo bývá motorem neuspokojená poptávka?

Recepty si dělám sám podle svých zkušeností, znalostí, chemie a intuice, podle potřeby klientely i své. A protože vyrábím tekuté lihovodní koncentráty, které po rozředění patří mezi nealkoholické nápoje, tak se nejen po desetiletí nekazí, ale jsou ihned připravitelné rozředěním a mezi sebou kombinovatelné na podporu řešení téměř všech příčin zdravotní nespokojenosti zákazníků.

Patří dobrá nálada, pozitivní myšlení a víra v úspěch také k léčivým prostředkům, nebo člověk vystačí s bylinkami a dalšími dary přírody?

Uvádí se, že víra zajišťuje zhruba 80 % terapie, takže v tom zbytku se musíme pilně snažit o kvalitu, a tak je pro nás nezbytné chápat podstatu synergie působení mikrokosmu každého člověka i úrovně případné pomoci našich přípravků. Právě pochopení souvislostí nám dává náskok před sterilně neosobní, a často i jedovatou chemií farmaklínů vyrážejících jiné choroboklíny, případně před našimi kopírovači z důvodů megazisků z kvalitně vystrašených zákazníků, pilně nakupujícími šunty se špičkovou reklamou. Dobrá nálada eliminuje hypoxizující chemii stresu a umožňuje pochopit podstatu vděku jako základny pro budoucnost a smysluplné sny, jejichž vrcholem je všeprolínající láska.

Čím je pro vás firma, jak vás uspokojuje podnikání, co vás dokáže naštvat v práci, čemu nejvíc věříte?

Firma je pro mne zaměstnáním, posláním, koníčkem a šancí, jak mohu pomáhat druhým. Radost mám, když se nám podaří uspokojit všechny kontrolní orgány ve frontě se střídající u našich dveří co měsíc natolik pilně, že se divím, že nám firmu ještě nezrušily. V práci i obecně mě nejvíc štvou všechny formy parazitizmu a absence důstojnosti. Problém věření je dán slovy odpovědné manželky: Přeci nebudeš věřit svým očím víc než mně!?!
Myslíte na to, komu jednou předáte živnost, kdo bude pokračovat ve vašem
poslání?

Zatím je pro koho pracovat, ani zdaleka nejsem se svými plány hotov, takže na koncové předávání nemyslím. A až na to někdy už budu myslet, začnu stejně žvatlat bezzubé nesmysly.

Češi někdy propadají malomyslnosti, blbé náladě a deziluzím, přitom zapomínají, čeho všeho dosáhli. Jak vnímáte kolegy v branži a businessu vůbec, co pro vás znamenají vaši sousedé a příslušnost k malému, ale také výjimečnému národu?

Češi byli Bohem vyvolený národ. Dostali od Něj do vínku nerostné poklady všeho druhu v podzemí, úrodnou a plodnou krajinu na povrchu obklopenou lesnatými horami s pramenícími čistými řekami a panenskou laskavou přírodou bez jedovatých potvor, až na vzácnou zmiji. Dostali jsme plodné, bez GMO i léčivé rostliny a příjemné počasí, tranzitní polohu mezi druhými zeměmi. Dostali jsme pracovitost, inteligenci a představivost vysoko nad ostatní, schopnost tvořit od atomových elektráren, letadel, aut, elektroniky, veškeré výrobní a zpracovatelské techniky, léčiv, textilu, skla, chemického i vojenského průmyslu, schopnost pilně hospodařit na polích i zahrádkách, a hlavně schopnost držet pospolu a nenechávat si vymývat mozky obchodními lžemi bezohledníků. Dokonce jsme byli třetím státem na světě, který vyslal svého kosmonauta do vesmíru. A lidé se na ulici usmívali na druhé lidi, bezdůvodně se zdravili a v MHD pouštěli sednout starší a těhotné.
To všechno jsme obětovali, abychom prakticky dokázali historickou pravdu knížete Svatopluka I., který ukázal svým synům (Mojmír II., Svatopluk II. a Predslav) při lámání prutů, že jsou-li jednotni, jsou nezlomní, avšak jako jedince je lze postupně zlomit všechny.
Tak se nám individualizace a rozpad týmu povedl až tak dobře, že jsme totálně prodejným, rozprodaným, vydrancovaným a zanikajícím státem i národem bez budoucnosti, neinkluzivních dětí se svými právy si dělat co chtějí, bez tvořivosti i potravinové a jakékoliv jiné nezávislosti, bez podzemních i lidských pokladů, myslitelů, odpovědníků v područí demokratického hašteření vládnoucích korupčníků a vlastníků do takové míry, že již není za co a koho bojovat… jen za prachy.
Tím se učíme ze dna smetiště svých dějin si vážit vlastností, jako je důstojnost, hrdost, laskavost, skromnost, spolehlivost, tvořivost, vzájemnost, pracovitost, nadhled, odpovědnost, poctivost, a chápeme z podstaty, co je to radost, těšení se, sounáležitost, spokojenost, a z toho pramenící láska, a z ní vděk, který je podstatou bytí. Tento mix není vyjádřitelný žádnou číslicí Boha peněz, ale jedině vhledem Boha moudrosti a pochopení.
Jsme národem lidí sobě rovných a rovnějších, líných a lačnějších, s imunitou a bez nároků, všemocných a nemocných, vychytralých, vymytých a nemyslících, rebelů a lidí slibujících starou belu, diskriminovaných a přizpůsobených, bohatých lhářů a chudých duchem, zlaté mládeže a vysátých důchodců, lidí s právem brát a vyexekucovaných lidí bez práv… a mezi tím se nenápadně občas objevujících lidiček, v jejichž společnosti nabývá život smysl a důvod. Je ale potřeba se s nimi aktivně hledat a učit se jich vážit a vděčit.

za rozhovor poděkoval Pavel Kačer