Projekt nabízí pomoc při hledání práce

002Najít si ideální práci bývá v dnešní době pro leckoho těžký oříšek provázený spoustou paradoxů. Jste mladý a chcete začít pracovat ve svém vysněném oboru? Odpověď, která vás pravděpodobně už několikrát vytočila, zní: „Bohužel, nemáte dostatečnou praxi.“ Nebo je vám přes padesát a sháníte dobrou práci? Už asi víte, že vás čeká řada bezvýsledných pohovorů, ve kterých dostanete stopku často z jasného důvodu. Tou bývá obava o to, zda budete zvládat aktuální kvalifikační nároky. Realita je leckdy krutá, ale ne bezvýchodná. Pro všechny znevýhodněné zájemce o zaměstnání, osoby po rodičovské dovolené, lidi vyššího věku nebo nízké kvalifikace vznikl projekt Vzdělávání praxí, ve kterém můžete získat až půlroční praxi v oboru, který vás skutečně zajímá. A co víc, s vysokou pravděpodobností v něm i rovnou získáte pracovní místo.

Že je praxe při hledání zaměstnání klíčová, ví dnes asi každý. A především ti, kterým právě položka „praxe v oboru“ v životopise chybí. Pomocnou ruku nejen jim nabízí Fond dalšího vzdělávání se svým smysluplným projektem Vzdělávání praxí. Na jakém principu funguje? Je to docela jednoduché – díky projektu dostanete možnost pracovat jeden až šest měsíců ve firmě vámi zvoleného oboru, kde se vám po celou dobu praxe bude věnovat proškolený mentor. Touto cestou si prohloubíte své dosavadní znalosti, naučíte se novým věcem od zkušeného odborníka a tím vším získáte vysokou šanci uplatnit se ve vámi zvoleném oboru.

Projekt běží už od loňského dubna a za tu dobu přinesl více než zajímavé výsledky. Celých 57 % dosavadních účastníků totiž dostalo během projektu pracovní nabídku, téměř polovina pak nabídku spolupráce přímo ve své školitelské firmě. Za to všechno navíc účastníci nemusí zaplatit ani korunu – vše je financováno Fondem dalšího vzdělávání, který se touto cestou stará o zvýšení šancí na pracovním trhu znevýhodněným skupinám obyvatel.

A z jakých oborů můžete vybírat? Přihlásit se můžete na pozice v administrativní, ekonomické nebo strojírenské oblasti, ale také na místa v rámci cestovního ruchu, pohostinství a gastronomie, stavebnictví, strojírenství, IT, marketingu, reklamy a mnoho dalších… Od začátku registrace se přihlásilo úctyhodných 1321 poskytovatelů, kteří oceňují, že se mohou se svým potenciálním zaměstnancem dobře seznámit a neriskovat, že zaměstnají člověka, který je později nemile překvapí.

Na nejvíce nabídek lze narazit v Moravskoslezském kraji, ve kterém se zároveň nachází i nejvíce zájemců přihlášených do projektu. Podobně vysoký zájem z obou stran projekt zaznamenává v Jihomoravském kraji a v Praze, nemusíte se ovšem bát, že ve vašem kraji se žádná nabídka praxe nevyskytuje, do úspěšného projektu se zapojily firmy v každém kraj České republiky.

Cesta ze zdánlivě bezvýchodné situace lidí, ke kterým se trh práce staví zády, tak má konkrétní obrysy. Lidé, kteří si Vzděláváním praxí prošli a nyní již chodí do svého vysněného zaměstnání, mluví jednoznačně – podle drtivé většiny z nich výsledky praxe předčily jejich očekávání. Do projektu se lze stále zapojit, stačí se podívat nawww.vzdelavanipraxi.cz a otevřít své budoucnosti dveře dokořán.

(tz)