Mercedes pokořil další rekord

Mercedes-Benz S 500 4MATIC Coupé Edition 1 (C 217) 2013Březen 2015 se stal pro trojcípou hvězdu měsícem, který opět překonal rekordy prodeje. Ještě nikdy v historii značky nezaznamenal prodej takový nárůst během jednoho jediného měsíce. A nejen březen, ale celé první čtvrtletí tohoto roku je pro Mercedes rekordní. Jen v průběhu března bylo zákazníkům po celém světě předáno 183 467 vozidel s trojcípou hvězdou ve znaku, což je o 15,7 % více než za březen loňský. Celkový počet předaných vozů od začátku roku je pak celosvětově téměř 430 000 kusů.

Největší oblibě u zákazníků se v první třetině letošního roku těší třída C ve verzi sedan i kombi. U těchto modelů je nárůst prodeje skutečně raketový. Celosvětově vzrostl více než o polovinu a na českém trhu se prodalo dvakrát více vozů třídy C než před rokem.

U kompaktních vozů Mercedes-Benz se prodej zdvihl o 25,3 %. Od roku 1997, kdy vyjely první kompaktní modely ze stuttgartské automobilky, je v tomto segmentu více než čtyři miliony zákazníků po celém světě. V kategorii kompaktních vozů byl navíc na konci března představen nový model CLA Shooting Brake, který ztělesňuje náročné požadavky zákazníků jak v oblasti designu, tak prostornosti. České zákazníky z tohoto segmentu nejvíce nadchlo GLA. V prvních třech měsících letošního roku bylo z celkového počtu 337 předaných kompaktních vozů právě 130 modelů GLA.

Rostoucí poptávka se týká i segmentu luxusních vozů, kde v případě třídy S narostl prodej celosvětově o 7,1 %. V České republice si převzalo novou třídu S téměř o tři čtvrtiny více zákazníků než v 1. čtvrtletí 2014. Neobyčejnému zájmu se těší rovněž velkoprostorová třída V – nový vůz si v České republice v 1. čtvrtletí převzalo 77 zákazníků, což je nárůst o celých 63 %.

(tz)