Náhrdelník za milión našel kupce

prodan_nahrdelnik_za_milion_korunALO diamonds, největší prodejce diamantových šperků v České republice, prodal v červenci 2015 unikátní náhrdelník z bílého zlata s diamanty a safíry. Zájemce za něj zaplatil milion korun. Pořízen byl jako investiční rodinný šperk, který má dlouhodobě udržet vloženou hodnotu. Náhrdelník se zařadil do letošních mimořádných českých prodejů klenotnictví ALO diamonds po prstenu se žlutým pětikarátovým diamantem za 5 milionů a šperku se smaragdem o velikosti 14 karátů za 2 miliony korun.

Investice do šperků s diamanty a jinými drahokamy jsou jedním z nejbezpečnějších způsobů dlouhodobého uložení peněz. V západních zemích má pořizování investičních rodinných šperků pevnou tradici. Prodeje rostou i u nás, investice do kvalitních šperků jsou viditelným trendem,“ uvádí Alojz Ryšavý, klenotník a majitel klenotnictví ALO diamonds.

Stále populárnější investice do šperků potvrzuje i průzkum zaměřený na spotřebitelské chování, který si v květnu 2015 nechalo vypracovat ALO diamonds. Z něj vyplynulo, že šperk jako investici pořizuje každý pátý Čech, který kupuje šperky. Typickým investičním šperkem je podle Čechů sada klenotů (například náušnice a přívěšek) z bílého zlata s brilianty za alespoň 30 tisíc korun. Češi nejčastěji kupují dražší šperky jako dárek k významnému životnímu jubileu (42 %) a u příležitosti svatby (31 %). Pro 23 % je motivem právě investice.

Hodnotu určuje materiál, umělecké zpracování i kurz

Zatímco ceny surových diamantů jednou za čas dočasně zlevňují, cenu diamantových šperků neurčuje pouze vývoj cen surovin. Jejich celkovou hodnotu spoluutváří, stejně jako u ostatních uměleckých děl, nadčasový design a jedinečné umělecké zpracování od odborníků z renomovaných dílen. Samostatnou kapitolou při zhodnocování rodinných klenotů s drahokamy je oslabující koruna. Ta jejich cenu jen za poslední rok zvýšila více než o pětinu (21,8 %). Za posledních 5 let pak vychází zhodnocení již na 26,78 %.

Prodaný náhrdelník byl vyráběn podle unikátního návrhu. Je z bílého zlata, diamantů, dominují mu modré safíry. Náhrdelník byl vyráběn ručně, jeho pečlivé zpracování trvalo několik měsíců. Kupující spolu se šperkem obdržel mezinárodní certifikát a doživotní servis zahrnující čištění a další servis.

__________________________________________________________

ALO diamonds je významná česká klenotnická společnost s nejširší maloobchodní sítí s diamantovými šperky v ČR a SR. Již od roku 1995 vyrábí oslnivé šperky s diamanty a barevnými drahokamy různých kolekcí a stylů v jednom z největších kreativních ateliérů ve střední Evropě. Jako první firma v ČR a na Slovensku začala v roce 1997 obchodovat na burzách v Antverpách, Hongkongu a Izraeli. ALO diamonds má v současné době pět luxusních prodejen v České republice a tři na Slovensku. V roce 2013 společnost zprovoznila butik ve floridském Miami a koncem letošního roku bude otevírat luxusní prodej.

(tz)