Šampiónem ve hře Kloboučku hop!

Hra Kloboučku hop! jednoznačně spojuje generace ke společně strávenému času a zábavě, baví lidi, a to po celém světě. Vyvrcholením zájmu o tuto společenskou hru je i druhý ročník Mistrovství světa v Kloboučku hop! Organizace se ujali nadšenci ze slovenského Varína a dne 19. září tohoto roku zahájí v prostorách ATC utkání v této hře, kterou úspěšně vyrábí česká společnost EFKO-karton, s.r.o. z Nového Veselí. Mistrovství zahrnuje soutěžní část určenou všem věkovým kategoriím a dále pak sportovně zábavný doprovodný program, kde vystoupí například PETER BAŽÍK, IVAN MLÁDEK & BANJO BAND a folklórní soubor ROZSUTEC. Moderování se ujme RICHARD VRABLEC. Výtěžek akce poputuje na dobročinné účely, a to dětem z MŠ, Dětskému krizovému centru Náruč a Zařízení pro seniory.

„Naše firma Efko – karton, s.r.o. bude zodpovědná za organizační zabezpečení soutěžní části a atrakcí pro děti,“ uvádí Miroslav Kotík, majitel společnosti EFKO – karton, s.r.o. „Oceňujeme především vynalézavost nadšenců, kteří se do organizace mistrovství pustili. Když nás oslovili ke spolupráci, neváhal jsem ani minutu. Jejich kreativita naprosto odpovídá filozofii naší firmy a hra Kloboučku hop! patří mezi nejprodávanější v našem sortimentu,“ dodává Miroslav Kotík.

„Loňského ročníku se zúčastnilo 257 soutěžících ze Slovenska, České republiky, ale i exotických zemí jako Keni nebo Ekvádoru. Letos očekáváme okolo 300 soutěžících,“ uvádí Pavol Prekop, hlavní organizátor akce. „Nejmladší účastnici bylo 5 let, nejstarší pak 88. Jednoznačně to dokládá, že hra bourá jak hranice mezigenerační, tak národnostní, což pokládám obzvláště v dnešní době za důležité. Mistrovství vzniklo z velkého nadšení a touhy pomoci ostatním. Jsem moc rád, že první ročník byl natolik úspěšný, že můžeme pokračovat i v letošním roce. Více o akci naleznou všichni zájemci na www.klobucikhop.sk,“ dodává Pavol Prekop.

Pro společnost EFKO – karton, s.r.o. je účast na podobných akcích již tradicí. Kloboučku hop! navíc patří k nejprodávanějším hrám sortimentu. Firma je známá i díky obnovení výroby IGRÁČKA – úspěšné postavičky. Důležitou součástí portfolia firmy z Vysočiny je vlastní kartonážní výroba se zaměřením na společenské hry. V nabídce českého výrobce lze najít tradiční hry Člověče, nezlob se!, různé druhy karet nebo praktické soubory společenských her. Převážnou část portfolia tvoří hry s originálním herním principem. Firma neustále navrhuje nové hry, které kombinují zábavu i strategické prvky. Mezi nejnověji uvedenou novinkou je například společenská hra Nimble. Hra procvičí pohotovost a nabídne mnoho zábavy. Hrát lze téměř kdekoliv, hodí se na večírky, party, dovolenou, stejně jako k setkáním v rodinném kruhu. Celkem 300 zajímavých a neotřelých témat kombinovaných s nahodilými písmenky na kostkách zaručuje, že každá hra bude zcela jiná a neztratí tak své kouzlo. EFKO hru vytvořilo na základě úspěšného zahraničního konceptu.

V minulých letech se osvědčila úspěšná originální 3D hra Jožin z bažin, která vznikla ve spolupráci s Ivanem Mládkem na motivy jeho známé písně. Hra je určena pro dva až čtyři hráče od pěti let, kteří si na začátku hry rozdělí své role. Jeden se stane Jožinem a ostatní jsou lovci. Jožin má za úkol nenechat se chytit, ale naopak pochytat nebo stáhnout do bažiny všechny lovce. Cílem lovců je polapit Jožina a získat tak, obrazně řečeno, ruku předsedovy dcery a půl JZD. Napínavá hra je plná zvratů, protože na lovce čeká na otočném 3D herním plánu kromě samotného Jožina i nebezpečí v podobě nečekaného pádu do bažiny. Jožin z bažin se zařadil do rodiny her nesoucích označení kvality Správná hračka roku 2013.

Další úspěch mezi zákazníky slaví také hra „Kup si krávu“. Kroměprověření bystrosti, postřehu a pozornosti vyžaduje také smysl pro strategické plánování a hospodaření s penězi. Hra byla vyvinuta speciálně na základě konkrétních přání zákazníků. Díky snadným pravidlům tak mimi jiné odpadá nepopulární a zdlouhavý rituál studování složitého návodu.