Pronajaté LED žárovky šetří přírodu i kapsu

 

Více než 70 tisíc pronajatých LED žárovek, které výrazně snižují spotřebu elektřiny na svícení. To je dosavadní bilance nové služby, s níž přišla energetická skupina RWE v září loňského roku jako první na trhu. U zákazníků se nabídka setkala s nebývale pozitivním ohlasem.

Už v rámci pilotního prodeje bylo vidět, že zákazníky nová služba zaujala. Aktuální počty pronajatých ledek po prvních šesti měsících však dalece překonaly naše prvotní očekávání. Pro nás i pro zákazníky je to nová situace. Je to vlastně poprvé, kdy lidem nabízíme fyzický produkt, který si mohou na pobočce prohlédnout, vyzkoušet a rovnou si jej odnést domů,“ uvedl obchodní ředitel skupiny RWE Tomáš Varcop.

Největší zájem o pronájem LED žárovek dlouhodobě registrují pobočky RWE v Brně, Ostravě a Karviné. Z celkem pěti druhů žárovek, které RWE dosud nabízela, mají lidé největší zájem o typ LED 9W. Ten představuje náhradu za klasickou 60wattovou žárovku.

Průměrná česká domácnost si pronajme 7 kusů úsporných žárovek. „Často se stává, že si lidé vezmou dvě tři žárovky na zkoušku a za týden si přijdou pro další. Jedinečnost naší služby spočívá v tom, že ledka si na svůj pronájem vydělá sama. Úspory pokryjí cenu pronájmu a zákazník pořád ušetří zajímavou sumu,“ řekl David Konvalina, ředitel skupiny RWE pro maloobchod a marketing.

Rekord v pronájmu LED žárovek v rámci jednoho dne padl v pondělí 26. října 2015, kdy si zákazníci RWE pronajali celkem 1882 kusů úsporných světelných zdrojů. Největší počet pronajatých ledek jednomu zákazníkovi činí rovných 90 kusů.

Kromě zajímavých úspor RWE garantuje zákazníkům na ledky po celou dobu pronájmu trvalou záruku. Jestliže některá z dodaných ledek přestane svítit nebo ji postihne jiná závada, mohou ji zákazníci kdykoli vyměnit za novou. Po uplynutí dvou let pronájmu pak mají možnost si LED žárovky odkoupit za cenu jedné koruny za kus. Zájemci mají navíc možnost vyzkoušet si, jak LED žárovky svítí, ale také i kolik uspoří ve všech 36 zákaznických a kontaktních centrech v ČR.

Nově zákazníci najdou v nabídce RWE žárovky LED Crystal Retro, které přinášejí ještě větší úsporu energie. Díky čipům umístěným na tyčinkách ze syntetického safíru a baňkám z čirého skla vypadají a svítí jako žárovka s wolframovým vláknem. Oproti ostatním ledkám tedy svítí do všech stran v úhlu 360°, jak jsme u žárovek zvyklí. Více na www.svittechytre.cz.

E Česká republika.