Allergen: Pravá Ibiza roztančí Česko

DJ-NUFStál u zrodu populární ostravské Stodolní a jeho pořad Allergen show se řadí mezi top pořady jednoho z nejvlivnějších tanečních rádií světa: Ibiza Global Radio. Večer 20. května se DJ Nuff (vlastním jménem Jiří Stabla) vrací do rodného Havířova, aby ve společenském domě Reneta roztančil všechny fanoušky hudby v rytmu pravé ibizské party. Spolu s ním se můžete těšit na legendárního dje Trávu a jména, která na Allergenu nesmí chybět, jako je 4ROW, David Steiniger nebo Mendoza. Ve velkých prostorech nebudou chybět ani bary, tanečnice, hostesky a VIP balkóny.

Ibiza je svými jedinečnými tanečními akcemi proslulá po celém světě a český Tech-House/TechnoDJ Nuff není v této branži žádným nováčkem. Hudbě se věnuje od roku 1999 a posledních pár let právě na španělském ostrově. Kluby, rádia, soukromé jachty a luxusní vily s párty Allergen mění krátce za moravský klub, aby i místním fanouškům ukázal, jak si tu nejlepší elektronickou hudbu maximálně užít.

DJ-Nuff-ilustr„Havířov je pro mě srdcovou záležitostí. První taneční mejdany, první vlastní tvorba, to všechno mám spojené právě s tímto městem,“ popisuje Nuff. „Předvedeme party, na kterou Havířov jen tak nezapomene,“ slibuje a dodává, že připraveny jsou pre-party, které proběhnou ve spřátelených barech v Havířově i bohatý program a posílený sound.

Od letošního února má dýdžej vlastní pořad Allergen na jednom z nejrespektovanějších a největších online tanečních rádií světa: Ibiza Global Radio. A že se nejedná o malou záležitost, doplňují jména jako Pacha Ibiza, Carl Cox, Marco Carola a další, kteří pravidelně živě vysílají na tomto rádiu přímo ze slunečné Ibizy společně s DJ Nuff.

Allergen párty v srdci moravského Havířova

Společenský dům Reneta se nachází v samotném centru města Havířov a koná se v něm řada kulturních i společenských akcí. „Renetu jsme vybrali proto, že je z celého Havířova nejvhodnějším a nejprostornějším místem pro takovou akci. Velký důraz budeme klást na zvuk, který musí být opravdu prvotřídní, bez toho se žádná dobrá party neobejde,“ vysvětluje DJ Nuff. On sám je zvyklý používat jen to nejlepší vybavení nejen při vystupování, ale během celé své práce a tvorby. Proto ani v Česku nehodlá ubrat ze svých požadavků.

Kvalitní zvuk, kvalitní hudba

Rukopis DJ Nuff je jasný: elektronická hudba v kombinaci s minimalistickým rytmem, harmonií a variacemi v dlouhých časových úsecích. A to je samozřejmě tím hlavním tahákem celého večera. Rozumí si i s dalšími známými jmény, na které se můžete rovněž těšit: DJs Tráva, 4ROW, David Steiniger nebo Mendoza.

„Když vybíráte set, musíte znát své publikum. Vím, co moje fanoušky baví a roztančí, jaká hudba jim proudí v žilách,“ říká DJ Nuff. Ve svém pořadu na radiu Ibiza Global Radio spolupracuje s DJ Lekno, jedním z nejdůležitějších a nejlepších zvukařů na ostrově vůbec. A spolupráce nejen s ním, ale i dalšími DJs z Velké Británie a Ibizy je pro něj velmi přínosná. „Jsem rád, že mi při výběru setů do rádia asistují tak zajímaví lidé. Jsem první z Česka i Slovenska, kdo se dostal tak daleko a jsem rád, když mohu ve světe ukázat, co umím,“ dodává.

Z malého města do celého světa

Na své začátky ale rozhodně nezapomíná a ve své době byl i dýdžejem Hugo Toxxxe, který mimo jiné u nás získal cenu Anděl. „Na Ibize je jedno, kdo jste doma nebo i ve světě. Tady musíte začít pěkně od začátku. Loni se mi podařilo se více prosadit v dýdžejingu a nemám pro to lepší důkaz než svůj vlastní pořad na tak zvučném rádiu, jakým je Ibiza Global Radio,“ říká Nuff, který na Ibize už rok žije.

Jeho hudbu ale neovlivňují pouze lidé, kteří jej obklopují. Životní styl DJ Nuffa se pravděpodobně vymyká představě o klíčové postavě elektronické hudby Česka. Je vegan a milovník technologických novinek, ale zároveň se pohybuje ve světě businessu, věnuje se MMA a jeho velkým životním tématem je legalizace konopí. Se svou značkou Carun se dostal už na více než 20 trhů po celém světě. „Práce mi zabírá hodně času, ale vidím v ní i určité poslání – vrátit konopí lidem. Hudba je pro mě odpočinek a ventil, potřebuji ji, abych mohl správně fungovat,“ dodává.

Odkaz na akci:https://www.facebook.com/events/1551383498489300/

ALLERGEN

Dne: 20. května 2016 od 21.00

Kde: Kulturní dům Reneta, Dlouhá třída 471/19, Havířov

Hudební kanál a video: https://youtu.be/GGx39Nzl710

Více: https://www.youtube.com/channel/UCol2vkoMOOo5ef0LjBLfIDg

Resident DJ: http://www.epicproduction.eu & www.followtherabbit.eu

Člen: HYPNO 808 lebelu, více na: http://hypno808.cz/