EY Podnikatel roku 2016 Středočeského kraje je Miroslav Jelínek. V Praze zvítězil Leopold Bareš

EoYMiroslav Jelínek, generální ředitel a spolumajitel společnosti Strojmetal Alumnium Forging, s.r.o., získal titul EY Podnikatel roku 2016 Středočeského kraje. Vlastního vítěze se v tomto roce dočkala i Praha, kde si trofej pro EY Podnikatele roku 2016 hlavního města Prahy odnesl Leopold Bareš, majitel společnosti SIPRAL a.s. Soutěž organizuje společnost EY pod záštitou Adriany Krnáčové, primátorky hlavního města Prahy. Slavnostní vyhlášení obou titulů proběhlo v prostorách rezidence primátorky v Praze na Mariánském náměstí. V hlavním městě Praze a Středočeském kraji byl regionální vítěz vyhlášen již podvanácté. Loňským vítězem ve Středočeském kraji se stal Zdeněk Pelc, předseda představenstva a majitel společnosti GZ Media, který zvítězil i v celonárodním klání a získal národní titul EY Podnikatele roku 2015 České republiky. Titul vítěze v hlavním městě Praha za rok 2015 obdržela Jiřina Nepalová, generální ředitelka společnosti RENOMIA, a.s.

„Toto ocenění je úspěchem všech zaměstnanců. Zvlášť si cením našeho technického personálu, který se nebojí riskovat a používat složité technologie. Díky jejich uplatnění dosahujeme náskok před konkurencí. Ale i přes významné využívání technologií v provozu se bez kvalitních zaměstnanců dnes nedá udělat vůbec nic. K tomu navíc dlouhá leta uplatňujeme tři hlavní zásady v našem podnikání – stoprocentně plníme týdenní dodávky, dosahujeme téměř 100% kvalitu výrobků a také perfektní pořádek uvnitř i vně naší kovárny,“ říká Miroslav Jelínek, generální ředitel a spolumajitel společnosti Strojmetal Aluminium Forging a nový EY Podnikatel roku 2016 Středočeského kraje.

„Ocenění si velmi vážím a jsem dojatý. Dostali jsme jej právě v době, kdy nás naše práce ocenila sama, jelikož jsme získali velkou zakázku v Londýně. Poděkování patří celému týmu, bez kterého by firma nebyla tam, kde dnes je. Sám sice společnost SIPRAL řídím jako kormidelník, ale bez lidí na palubě bych neměl co řídit. Těším se proto, jak ocenění přijmou všichni, kteří se mnou čtvrt století naší firmu budují,“ říká Leopold Bareš, majitel společnosti SIPRAL a EY Podnikatel roku 2016 hlavního města Prahy.

„Hlavní město Praha má letos v soutěži EY Podnikatel roku nejvíce „želízek v ohni“, silně zastoupen je i Středočeský kraj. Těší nás, že i letos můžeme veřejnosti představit výjimečné podnikatele, kteří šíří dobré jméno značky Czech Made po světě a kteří nás svým inovativním přístupem inspirují a posouvají kupředu,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY
v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy.

„Praha podnikatele podporuje dlouhodobě a určitě v tom hodláme pokračovat. Podporujeme jak startupovou scénu, tak prostřednictvím různých programů i podnikatele, kteří mají úspěšný start už za sebou. Těší mě, že opět po roce můžeme ty nejúspěšnější z nich ocenit a věřím, že jejich příběh bude inspirací pro ostatní,“ uvedla Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města Prahy.

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2016 České republiky bude spolu s vítězi v dalších kategoriích vyhlášeno 28. února 2017 v Praze. Nejvíce kandidátů na celostátní titul má letos hlavní město Praha, následují Jihomoravský, Zlínský a Moravskoslezský kraj.

Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční 8.-11. června 2017 v Monte Carlu.

Oficiálním vozem soutěže EY Podnikatel roku 2016 je BMW Group Česká republika. Partnery soutěže jsou společnosti Raiffeisenbank a Swiss Life Select. Hlavním spoluorganizátorem je deník MF DNES a iDNES.cz. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize, mediálními partnery soutěže jsou magazín Forbes a týdeník Euro. Soutěž podporují agentura CzechInvest a organizace Ashoka. Image partnerem projektu je společnost Marco Mirelli. Soutěž se koná pod záštitou Hospodářské komory České republiky, Svazu průmyslu a dopravy ČR a primátorky hlavního města Prahy.

(tz)