Stará myslivecká roste nejrychleji

PALIRNA_ZNACKA_colour_cmykNejrychleji rostoucí lihovinou v České republice byla v loňském roce Stará myslivecká. Meziročně vzrostl její prodej o 50,2 procenta. Stará myslivecká se přitom řadí mezi 10 nejprodávanějších značek lihovin v Česku. Tradiční lihovinu vyrábí druhá největší česká likérka, Palírna U Zeleného stromu. Vyplývá to z dat o maloobchodním prodeji (supermarkety, hypermarkety), které má Palírna U Zeleného stromu k dispozici.
Druhou nejrychleji rostoucí lihovinou byla loni Blend 42 vodka s růstem 46,6 procenta, kterou také vyrábí Palírna U Zeleného stromu. Tato značka se řadí dokonce mezi pět nejprodávanějších lihovin v Česku. Na třetím místě pak skončil Jägermeister s růstem 46,1 procenta.

Pavel Kadlec, ředitel Palírny U Zeleného stromu: „Rychlý růst našich strategických značek v loňském roce, jak Staré myslivecké, tak Blend 42 vodky přičítáme především vhodné kombinaci marketingové a obchodní podpory. Vliv na růst měla také vyzrálejší varianta Stará myslivecká Reserve, která se svou chutí velmi významně přiblížila tradičním whiskám.“

Zuzana Behová, marketingová ředitelka: „U Staré myslivecké vnímáme velký potenciál značky. Její nová varianta Stará myslivecká Reserve je velice pozitivně hodnocena díky své chuti a kvalitě. Velmi příznivě proto ovlivňuje celkové vnímání této značky.“

Palírna U Zeleného stromu letos plánuje navýšit rozpočet na marketing o padesát procent. Očekává proto, že se prodeje nejen Staré myslivecké budou dále navyšovat. Tržby plánuje likérka zvýšit zhruba o desetinu. Vedle Staré myslivecké a Blend 42 vodky loni významně rostly také prodeje Hanácké vodky. Její prodeje meziročně vzrostly o téměř 40 procent. Letos čeká Palírna U Zeleného stromu další růst této značky až o 25 procent.

Palírna U Zeleného stromu s 500 letou tradicí výroby lihovin je 2. největší domácí likérkou. V loňském roce dosáhla tržeb 1,4 miliardy korun a neauditovaného zisku 22 milionů korun.

O firmě Palírna U Zeleného stromu a.s.:

Palírna U Zeleného stromu a.s. má ojedinělou historii, která začala již v roce 1518. Jde o unikát nejen v Česku, ale v rámci celé Evropy. S největší pravděpodobností v Evropě neexistuje palírna, která by měla delší historii. Palírna U Zeleného stromu a.s.je přímým nástupcem českých likérek GRANETTE a Starorežná Prostějov. Palírna U Zeleného stromu je 2. největším výrobcem lihovin v České republice. Zároveň je největším ryze českým výrobcem lihovin na domácím trhu. Do výrobního portfolia firmy patří více než stovka produktů. Mezi nejznámější značky patří Stará myslivecká, Blend 42 vodka či Hanácká vodka. Své značky firma také úspěšně vyváží. S produkty pocházejícími z výrobních linek Palírna U Zeleného stromu a.s. se zákazníci mohou setkat v dalších patnácti zemích pěti světových kontinentů. Na domácím trhu pak firma také distribuuje značky Pushkin, Berentzen, Garrone či Appleton Estate, Bushmills a další.

(tz)