Na Oktoberfestu 2017 v Praze se vytočilo 3300 litrů piva

IMG_0052Pravá bavorská atmosféra a ideální počasí přilákaly v sobotu na louku u Břevnovského kláštera přes 1600 návštěvníků. Na letošním Oktoberfestu se vypilo 3300 litrů bavorského piva z tradičních tupláků a snědlo se přes 2000 preclíků. O tradiční bavorskou muziku se postaraly mnichovské kapely. Naražení sudu se osobně zhostila bavorská ministryně Emilia Müller. Kromě celé řady významných zástupců česko-německého hospodářského, politického a společenského života dorazilo i několik stovek Pražanů, kteří si vychutnali pohodovou bavorskou náladu.

Oktoberfest 2017 v Praze uspořádala Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) společně se Zastoupením Svobodného státu Bavorsko v ČR.

ČNOPK děkuje za podporu všem sponzorům a partnerům.

O ČNOPK:Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK), součást celosvětové sítě německých bilaterálních zahraničních hospodářských komor, je se svými cca 650 členskými firmami největší bilaterální obchodní komorou v ČR. Jejím posláním je propojovat český a německý byznys a podporovat ekonomicko-politickou spolupráci obou zemí. Českým i německým firmám nabízí služby šité na míru a pomáhá jim při vstupu na sousední trh. Sleduje trendy a těm s největším potenciálem pro česko-německou ekonomickou spolupráci se věnuje intenzivně. Například v roce 2015 komora rozpoutala v ČR diskuzi k tématu průmysl 4.0 a v roce 2016 zorganizovala soutěž „Connect Visions to Solutions“, jejímž cílem bylo propojit etablované firmy z průmyslu se startupy.

(tz)