Skupina AccorHotels se stala spoluvlastníkem ikony Orient Express a vybuduje síť hotelů s touto značkou

Orient ExpressPřed 134 lety vyjel poprvé legendární Orient Express mezi Paříží a Konstantinopolem. Symbolicky v den tohoto výročí uzavřela skupina SNCF, majitel ikony Orient Express, a hotelová skupina AccorHotels dohodu o vzájemné spolupráci. Spojení přední hotelové skupiny na trhu pohostinství s proslulou značkou Orient Express přinese nové hotely v art deco stylu, které budou ctít tradice legendárního příběhu o vlaku.

Partnerství mezi hotelovou skupinou AccorHotels a skupinou SNCF (Société nationale des chemins de fer français) si klade za cíl pokračovat v rozvoji značky Orient Express v rámci nabídky luxusního ubytování. Hotelová skupina AccorHotels získá 50% podíl na základním kapitálu značky Orient Express, které bylo doposud výhradně ve vlastnictví skupiny SNCF.

AccorHotels chce tohoto spojení využít k vybudování nové sítě prestižních hotelů pod vlajkou Orient Express. Tyto hotely v sobě budou propojovat luxus, umění cestovat a nabídnou jedinečný zážitek ponořený do historie, který bude kombinací exotiky a sofistikovanosti Východu i Západu ve vybraných lokalitách.

Značka Orient Express je nadčasovým symbolem umění luxusního cestování, ponořeného do historie a kultury. Legendární vlak, který téměř století spojoval výjimečná evropská města, od Paříže po Istanbul, je dodnes ikonou. Od roku 1977 se skupina SNCF aktivně podílela na rozvoji této prestižní značky, zejména restaurováním starožitných vozů z roku 1920 (známé jako Pullmann-Orient-Express) a organizaci akcí (jako například výstavy o Orient Expressu v Paříži v roce 2014).

Sedm historických vozů, které jsou symbolem francouzského art deco stylu, zůstane ve vlastnictví státních železnic a budou provozovány Orient Expressem pro soukromé cesty a akce, které se budou konat ve spolupráci se skupinou AccorHotels.

Skupina AccorHotels a skupina SNCF se také společně zavázaly zachovat, propagovat a sdílet dědictví spojené s legendárním vlakem a jeho historií pomocí nadačního fondu Orient Express Endowment Fund, jehož cílem je povzbuzovat a podporovat iniciativy zaměřené na budování povědomí pro širokou veřejnost v oblasti umění a kultury.

Sébastien Bazin, předseda a generální ředitel AccorHotels uvedl: „Jsme potěšeni tímto strategickým partnerstvím, které dnes upevňuje spojenectví dvou hlavních francouzských hráčů ve světě cestování. Máme společný cíl – propojit mezinárodní postavení s historickou a světově proslulou značku. Díky tomuto partnerství se naši zákazníci mohou těšit na výjimečné propojení prestižní nabídky služeb a mimořádné zážitky.“

Mathias Vicherat, náměstek generálního ředitele pro firemní projekt, komunikaci a image skupiny SNCF říká: „Společnost SNCF je hrdá, že přispěla k renesanci této historické značky a chystáme se i nadále pokračovat v poskytování naší odborné znalosti, získané v posledních 80 letech v oblasti železničního inženýrství, která pomůže rozvíjet tento projekt. Budeme se dále aktivně zapojovat do propagace tohoto legendárního vlaku a představovat jej co nejširšímu publiku. Zájem, který dnes skupina AccorHotels ukazuje, svědčí o významu projektu, který byl od roku 2008 podporován naším ředitelem – Guillaumem Pepym.“

Guillaume de Saint Lager, tajemník společnosti Orient Express dodává: „Ve své době vynesl Orient Express umění cestování na svůj pomyslný vrchol. Tento ambiciózní projekt, který je jedinečný, nelze uskutečnit bez doplňujících dovedností obou našich akcionářů. Jsme hrdí a těšíme se na zapojení do této nové etapy Orient Expressu. Naším cílem je obnovit Orient Express jako synonymum luxusního cestování a pohostinství.“

O SKUPINĚ ACCORHOTELS:

AccorHotels je přední světovou cestovní & lifestyle skupinou a inovátorem v oblasti digitálních technologií. Nabízí jedinečné zážitky ve více než 4.200 hotelech, rekreačních střediscích a rezidencích, stejně jako ve více než 10.000 soukromých domech po celém světě. Skupina těží z duální odborné znalosti – jako investor a provozovatel působí prostřednictvím svých divizí HotelServices a HotelInvest v 95 zemích. Portfolio skupiny je tvořeno mezinárodně uznávanými luxusními značkami Raffles, Sofitel Legend, SO Sofitel, Sofitel, onefinestay, MGallery by Sofitel, Pullman, and Swissötel; dále pak značkami střední třídy a butiky značek 25hours, Novotel, Mercure, Mama Shelter a Adagio; a ekonomickými značkami, které zahrnují JO&JOE, ibis, ibis Styles, ibis budget a regionální značky Grand Mercure, The Sebel a hotely F1. AccorHotels poskytuje inovativní služby typu end-to-end pro všechny cestující, zejména díky nedávné akvizici Jonh Paul, světového lídra v oblasti služeb concierge.

S bezkonkurenční kolekcí značek a bohatou historií, která trvá již téměř pět desetiletí, AccorHotels spolu se svým globálnímtýmem více než 250.000 zaměstnanců má smysluplné a srdečné poslání: Zajistit, aby se každý host cítil vítán, což podtrhuje motto skupiny – Feel Welcome. Hosté mají přístup k jednomu ze světově nejznámějších věrnostních programů – Le Club AccorHotels.

AccorHotels je aktivní v lokálních projektech a zavázal se k udržitelnému rozvoji a solidaritě prostřednictvím programu PLANET 21, komplexnímu programu, který sdružuje zaměstnance, hosty a partnery s cílem podpory udržitelného rozvoje.

Akcie Accor SA jsou kótovány na burze Euronext v Paříži (ISIN kód: FR0000120404) a obchodované v USA na OTC trhu (kód: ACRFY). Více informací a rezervace naleznete na accorhotels.group nebo na accorhotels.com.

Pro více informací a rezervace navštivte accorhotels.group nebo accorhotels.com,nebo se staňte se fanoušky a sledujte nás na Twitteru a Facebooku.

O ORIENT EXPRESSU

Orient Express se vydává na úžasnou cestu připomínající technické, průmyslové a umělecké úspěchy legendárního vlaku, který se začal psát před 140 lety. Spojuje vzácná místa a neopakovatelné zážitky. Díky své historii a značce se vrací jako ukázka umění cestování od hlavních evropských město až k branám Orientu.

O SKUPINĚ SNCF

Společnost SNCF je celosvětovým lídrem v oblasti služeb osobní a nákladní dopravy s příjmy ve výši 32,3 miliard EUR v roce 2016, z nichž jedna třetina pochází z mezinárodních trhů. S 260.000 zaměstnanci ve 120 zemích čerpá SNCF ze svých zkušeností na francouzské železnici a na základě rozsáhlé zkušenosti architekta dopravních služeb. SNCF má šest hlavních činností: SNCF Réseau (řízení a provoz francouzské železniční sítě), SNCF Voyaguers (doprava do Paříže, regionální a meziměstska hromadná doprava., vysokorychlostní železnice ve Francii a Evropě); SNCF Gares & Connexions (správa a vývoj stanic); SNCF Logistics (nákladní doprava a logistika po celém světě); Keolis (hromadná doprava a veřejná doprava v Evropě a po celém světě); a SNCF Immobilier (správa a optimalizace majetku SNCF a pozemkových aktiv). www.sncf.com

(tz)