Slavia pomůže řidičům na cestách

Nahlášení nehody nebo poruchy stisknutím jednoho tlačítka, aktuální dopravní zpravodajství, jednoduché nafocení vozidla pro účely sjednání havarijního pojištění nebo užitečné informace o pravidlech silničního provozu v cizích zemích. To vše spolu s dalším praktickým obsahem najdou uživatelé v nové mobilní aplikaci, kterou vytvořila Slavia pojišťovna.

K 150. výročí působení na českém pojistném trhu připravila Slavia pojišťovna několik novinek v rámci povinného ručení. Jednou z nich je i zcela nová aplikace pro chytré telefony a tablety. Řidičům, kteří mají u Slavia pojišťovny sjednané povinné ručení či havarijní pojištění, usnadní přístup k asistenčním službám, zjednoduší komunikaci s pojišťovnou a přinese spousty užitečných rad a informací.

Rychlá pomoc pro řidiče v nouzi

S využitím aplikace budou nepříjemné situace na cestách o něco menšími komplikacemi. Aplikace totiž umožní rychlé nahlášení poruchy či nehody přímo asistenční službě, která řidiči dle aktuálního stavu pomůže. „Pro správnou funkci aplikace stačí v nastavení zadat základní údaje o vozidle a číslo pojistné smlouvy. Klient pak může velmi snadno, stisknutím jedné ikony, odeslat automatickou SMS zprávu s informací o dopravní nehodě či poruše vozidla přímo asistenční službě. Ta okamžitě získá potřebné informace včetně údajů o aktuální poloze vozidla ve formě GPS souřadnic. Díky aplikaci se vše uskuteční velmi rychle,“ popisuje Ladislav Bělina, vedoucí divize autopojištění Slavia pojišťovny.

Řešení komplikace krok za krokem

Aplikace bude nápomocná také řidičům, kteří zažívají dopravní nehodu poprvé nebo po dlouhé době. V takových chvílích mnohdy zmatkují a neví, jak vhodně nastalý problém řešit. Se správnými kroky pomůže praktický průvodce „Co dělat při nehodě?“. Soubor základních rad umožní řidiči zorientovat se v aktuální situaci a krok po kroku jej provede. „V případě vážné dopravní nehody a zdravotních či těžkých technických komplikací navíc umožňuje aplikace rychlý přístup k přednastaveným kontaktům na záchranné bezpečnostní složky ČR. Samozřejmostí je pak přímé spojení na dispečink asistenčních služeb Slavia pojišťovny,“ doplňuje Ladislav Bělina.

Snadnější sjednání havarijního pojištění

Aplikace také přichází s praktickou funkcí „Focení pro havarijní pojištění“. Ta umožní okamžité nafocení vozidla při sjednávání havarijního pojištění a doplňkových připojištění. Řidič tak díky této funkci nemusí se svým vozidlem kvůli pořízení fotografií nikam jezdit a vše může vyřešit přes mobilní aplikaci z pohodlí domova. Nalezne v ní zároveň snadný návod, jak správně postupovat při pořizování snímků včetně praktických vzorů. Bonusem při zdokumentování vozidla přes aplikaci je navíc snížená spoluúčast u sjednaných pojištění, a to od data dodání fotografií.

Užitečné informace na cesty

Vydává-li se řidič na cestu po České republice nebo do zahraničí, vždy chce být informován o aktuální dopravní situaci. I tyto informace v nejaktuálnější podobě aplikace obsahuje. Uživatel zde najde sekci s aktuálním dopravním zpravodajstvím a informacemi o dopravě na dálnicích a ve městech na území ČR. Pro řidiče mířící do zahraničí je pak k dispozici přehled dopravních informací, který je seznámí s provozem na komunikacích v dané zemi. „Řidič se například dozví, jaké jsou poplatky na silnicích, jaké je povinné vybavení vozidel pro konkrétní zemi, jaké mu hrozí pokuty nebo na jaká lokální telefonní čísla se obracet v případě komplikací,“ vysvětluje Ladislav Bělina.

Už žádné hledání vozidla

Ať už se řidič vydává do zahraničí či spletitých uliček českých měst, vždy se může stát, že při návratu k automobilu jej hledá i desítky minut. To se s aplikací již nestane. „Díky naší aplikaci se uživatelé už nikdy nedostanou do situace, kdyby nemohli najít svůj zaparkovaný vůz, ať už jsou kdekoliv – jednoduše si uloží GPS souřadnice místa, kde parkují, a aplikace je následně bez problému dovede zpět,“ dodává Ladislav Bělina.

Aplikace je ke stažení pro systémy iOS i Android pod názvem Slavia pojišťovna:

https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.oksystem.glbas.slavia&hl=cs

https://itunes.apple.com/us/app/slavia-poji%C5%A1%C5%A5ovna/id1211142423?mt=8