V AGC rozdávali medaile

Teplická sklárna AGC Flat Glass Czech věnovala v závěru roku dalších 200.000 korun lidem se zdravotním postižením. Největší evropský výrobce plochého skla stejně jako v předchozích letech daroval 100.000 korun společnosti Arkádie, která se dlouhodobě stará o handicapované děti. Dalších 100.000 korun věnovala firma Tereze Bártové, studentce a sportovkyni, která kvůli meningitidě přišla o dolní končetiny. Finanční dary společnost AGC předala na svém tradičním Vánočním koncertě 19. prosince, kde letos vystoupil David Koller. Společnost AGC odměnila také své dlouholeté zaměstnance zlatými, stříbrnými a pamětními medailemi. Letos jich rozdala rekordních 186.

Pavel Šedlbauer, předseda představenstva AGC Flat Glass Czech: „Jak vždycky říkám, vánoční obdarování těch, kteří neměli štěstí, beru jako malé poděkování za úspěchy naší firmy. Zároveň bych byl rád, kdyby naše dárky inspirovaly i další lidi k pomoci potřebným.“

AGC Flat Glass Czech už dlouhá léta podporuje teplické sdružení Arkádie a pravidelně mu před Vánoci dává finanční příspěvek na jeho činnost. Kromě toho sklárna vždy finančně podpoří i konkrétní mladé lidi nebo děti s handicapem. Letos je to studentka Tereza Bártová z Oseka.

Tereza se nakazila meningitidou a boj s touto životu nebezpečnou infekcí i přes počáteční nepříznivou prognózu vyhrála. Bohužel jí lékaři museli amputovat nohy v bércích a také články většiny prstů. Kvůli nemoci také musí docházet na dialýzu.

„Terezka je i přes to, co ji potkalo, velká bojovnice a chtěla by se vrátit ke sportování. V minulosti prý hodně běhala, jezdila na kole a na lyžích. K tomu ale potřebuje speciální sportovní protézy. Má v plánu dokončit školu, a její velký sen je vrátit se do sedla kola. To nás vedlo k tomu, že vedle pomoci, organizované FK Teplice, jsme se rozhodli částku 100.000,- darovat i my,“ vysvětlil Libor Sehnal, manažer lidských zdrojů firmy.

Příspěvek pro Terezu a Arkádii zástupci firmy předali na vánočním koncertě, který AGC během adventu pravidelně pořádá pro své zaměstnance a hosty. Ten letošní se konal 19. prosince v Domě kultury v Teplicích a zazpíval na něm David Koller za doprovodu Komorního symfonického orchestru.

Na teplickém zámku vedení AGC předalo ocenění svým dlouholetým pracovníkům. „Letos si zlaté, stříbrné a pamětní medaile odneslo rekordních 186 zaměstnanců,“ uvedl Libor Sehnal.

(tz)