Sazka rozdala rekordních 35 milionů výher v hodnotě 6 miliard korun

V uplynulém roce padlo u Sazky průměrně 100 tisíc výher denně! Každý týden díky hrám největší české loterijní společnosti přibylo v průměru 5 nových milionářů. Celkem si sázející odnesli 35 milionů výher za téměř 6 miliard korun. Hned 259 šťastlivců získalo výhru přesahující milion korun.

„Ve srovnání s rokem 2016 Sazka loni vyplatila o 8 milionů více výher v hodnotě
1 miliardy korun. Důvodem těchto nárůstů je mimo jiné zpřístupnění Sportky, Eurojackotu a stíracích losů online,“ říká Václav Friedmann, ředitel komunikace Sazky.

Nejvyšší výhra padla na Jižní Moravě

Každý měsíc vyplatila Sazka průměrně dvěma sázejícím částku nad 10 milionů korun. Vůbec nejvyšší suma putovala loňské září na jih Moravy, kde šťastný výherce získal za plný tiket Sportky Superjackpot v hodnotě 72 382 372 Kč. Rok 2017 přinesl také historicky druhý nejvyšší počet milionářů – konkrétně 259. Čerství milionáři si mezi sebou rozdělili 1,2 miliardy korun, což je v meziročním srovnání o téměř 100 milionů korun více.

Lidé stále věří číslu 7, nejčastěji padá 47

Už druhý rok po sobě se na předních místech žebříčku nejčastěji tažených čísel objevil míček s číslovkou 47. Na tiketech sázející opět zaškrtávali především číslo 7, dále pak 19 a 9. Sportka letos také oslavila významné jubileum. „Za dobu šedesátileté existence Sportky sázející na tuto nejpopulárnější loterijní hru v ČR podali zhruba 17 miliard sloupečků a na výhrách jim bylo vyplaceno přes 75 miliard korun,“ přidává zajímavé statistiky Václav Friedmann.

Více informací na www.sazka.cz

Příběhy skutečných loterních milionářů

Sazka během loňského roku sbírala informace od výherců milionových částek. Nejčastěji si pro takto vysoké výhry chodí muži v produktivním věku, kteří jsou ženatí a mají 2 děti. Téměř polovina výherců sází alespoň dvakrát za měsíc, 36 % výherců milionů sází pravidelně na každé losování. Níže se můžete seznámit s příběhy dvou sázejících, kterým Sazka splnila celoživotní sny.

Sportku sází od roku 1967. Letos vyhrál 11 milionů a plánuje pohádkový důchod.

Čeští důchodci obvykle na růžích ustláno příliš nemají. To ale neplatí o starším muži z Olomoucka, kterému letos Sportka nadělila 11 191 092 korun. Muž vsadil jen 3 sloupečky na 1 slosování, i tak ale uhodl 1. pořadí 2. tahu a získal tak nádhernou výhru.  Díky svému obrovskému štěstí tak mohl začít plánovat, kde a jak si bude v důchodovém věku užívat.

K vysoké výhře pomohla novému milionáři jeho šťastná čísla, která sází pravidelně. A mezi sázejícími je jedním z nejvytrvalejších – první Sportku si totiž vsadil už v roce 1967. „Nevynechám žádné slosování, ale moc štěstí jsem nikdy neměl, vyhrál jsem maximálně 600 korun,” prozrazuje muž a s úsměvem pokračuje: „Z legrace jsem říkal, že pravidelně sázím proto, abych se mohl chlubit titulem Sponzor milionářů.“

Věrnost se ale nakonec vyplatila a k padesátiletému výročí od prvního podaného tiketu přinesla Sportka muži více než 11 milionů korun. Tomu, že čísla tentokrát uhodl, nemohl zpočátku věřit a svůj tiket si musel hned několikrát po sobě zkontrolovat. Zároveň mu už ale v hlavě běžely myšlenky, jak s výhrou naloží.

Poté, co muž o svém štěstí řekl nejbližší rodině, začaly plány dostávat konkrétnější rozměry. „Určitě se přestěhujeme do lepšího,” říká s jistotou šedesátiletý výherce. Nezapomíná však ani na charitu, které hodlá přispět nemalou částkou. A také si chce začít plnit své sny. Třeba si koupit to, co si celý život musel odříkat.

I když si výherce nemyslí, že by ho 11 milionů mohlo změnit, minimálně jednu pozitivní věc už teď vnímá. Je to pocit štěstí a klidu. Díky Sportce totiž může zabezpečit nejen sebe, ale hlavně své blízké. A konečně si začít užívat!

Muž ze Zlínska vyhrál miliony – koupil si traktor

S milionovou výhrou můžete udělat hodně věcí. Vyřešit bydlení, koupit si auto, cestovat… O tom, že si za vyhrané peníze pořídí traktor, slyšíme od nových milionářů jen velmi zřídka. Vlastně vůbec. Nový traktor byl ale přáním výherce ze Zlínského kraje, jemuž tiket ve Sportce přinesl něco přes dva miliony korun.

V podstatě můžeme napsat, že si novopečený český milionář svoji výhru pojistil – nenechal nic náhodě a využil možnost předplatného u Sportky. Vsadil si tak jeden sloupeček bez Šance na celkem dvanáct slosování. Všechno pak byla vlastní čísla. Tato strategie mu nakonec přinesla výhru 2 021 446 korun.

Jako odměnu si tedy pořídil již zmiňovaný traktor. A to jen tak ledajaký, jde o značku Landini, která je vůbec nejstarším výrobcem traktorů v Evropě. Ital Giovanni Landini ji založil již v roce 1884. Traktory jsou zajímavé nejen svým designem, ale i barvou – typická je pro ně světle modrá barva.

Kromě nového traktoru se však pro našeho výherce moc nemění. Stále má za to, že zůstane stejným člověkem a stále má v plánu chodit do práce. Šťastný je nyní a šťastný byl i před výhrou. Jediným rozdílem je tedy nový pracovní obr zaparkovaný před domem.