Dvojice techno producentů vydává pod světovým labelem Under No Illusion

Začali spolu dělat hudbu teprve před třemi lety. Několik let vysílali pořad Allergen na Ibiza Global Radio a nyní bombardují Mambo Radio. Řeč je o dvojici Nuff & Lekno, kteří nyní vydají čtyři skladby pod světovým labelem Under No Illusion.
Před čtyřmi lety se potkali při vystoupení Nuffa v klubu Mambo Ibiza, kde Lekno (slovenskému publiku známý spíše jako Jozef Mihalík) dělá sound inženýra. Oba žijí na Ibize a po mnoha schůzkách, kdy objevovali, co mohou společně vytvořit, založili projekt Nuff & Lekno.

V sezóně se můžete v klubu Hush podívat na jejich večírek, který srší energií a pořádnou taneční muzikou. Minulý rok se jim podařilo produkci hudby dostat na kompilaci Keep Out Ibiza a track Como se dostal na všechny prodejny s CD nosiči na Ibize. Dokonce byl společně s Monikou Kruse nejprodávanější.

21. září jim vydává label Under No Illusion čtyři skladby, kde na jedné z nich asistoval Rebūke (rostoucí jméno taneční muziky po celém světě). Chlapcům se splnil sen, protože tento label je štědře podporován největšími DJi na světě. Abychom byli přesnější, tracky které vydává Under no Illusion se následně hrají v klubech jako Amnesia Ibiza, Pacha Ibiza nebo DC 10 a zkrátka v těch nejdůležitějších místech z kufrů nejznámějších DJs. „Víte, říká se, že historie se opakuje a už by zase mohla, protože kdysi jste udělali pecku a hrál ji celý svět. Producenti pak obletěli celou planetu, aby ji odehráli a zatančili si s lidmi, kteří tomu rozumí. Dnes je doba více materiální a tak se spíše více setkáváme s obličejem Paris Hilton na billboardech než s kvalitním producentem moderní hudby,“ říká Nuff.
„Stačí se zalíbit a nespustí z vás oči, protože i label potřebuje skvělou tvář a hudbu, filmový režiséři hledají music a hudba je stejný businessový obor jako každý jiný business,“ prozrazuje Lekno, který více než osm let pracoval pro vládu anglické královské rodiny. Jako kuriozitu musíme zmínit, že ozvučoval soud, kde se řešila smrt princezny Diany nebo fakt, že byl osobním zvukařem Tonyho Blaira a Davida Camerona. V mládí vytvořil několik zvučných skladeb, které hráli Tiesto, Armin van Buren nebo Paul Van Dyk v jejich největší slávě.

Ve skladbách, které vychází nyní, se československá dvojice inspirovala reálnými zvuky ostrova a jeho okolím. Je o nich známo, že pracují se zvuky běžného života, které nahrají třeba na letišti a pak z nich vytváří zázemí do tracků. Ve skladbách uslyšíte nejnovější syntetizátory, ale také staré old school nástroje, které společně dodávají čerstvý sound pravého ibizského zvuku.

Pokud se chystáte oslavit s nimi jejich úspěchy, máte jedinečnou možnost 29. října 2018 na Slovensku. Party se jmenuje MY BEAT a místo bude upřesněno pár dní před akcí. Jako další host s nimi vystoupí ještě jedno světové jméno, které si zatím nechávají pro sebe.

(tz)