Hotel Hradec zabodoval

Projekt Hotel Hradec v Peci pod Sněžkou byl oceněn zvláštní cenou Ministerstva pro místní rozvoj ČR za moderní a energeticky soběstačnou budovu.
Otevření hotelu je plánováno na konec roku 2019. Bude vybaven nejmodernějšími technologiemi pro minimalizování provozních nákladů. Celý hotel bude využívat centrální systém HAIDY – tepelná čerpadla a rekuperaci s cílem dosáhnout maximální energetické šetrnosti.

„Nesmírně si vážíme prestižního ocenění, které má skutečný smysl. Reflektuje naši snahu o spojení šetrného přístupu k přírodě a nadčasového designu. Naším cílem bylo vytvořit moderní hotel, jehož provoz zanechá minimální ekologickou stopu,“ vysvětluje Martina Otrubová, která má celý projekt na starosti.

Autorem projektu Hotelu Hradec je ateliér Mimolimit vedený uznávanou architektkou Bárou Škorpilovou. Jedná se o moderní stavbu, která použitím tradičních materiálů – zejména dřeva a hrubě opracovaného kamene – koresponduje s prostředím okolních hor a přirozeně podporuje charakter místa.

Podle zástupce investora a majitele společnosti Nordic Investors Tomáše Otruby jde o koncept klasického hotelu. „V Peci pod Sněžkou se doposud stavěly především apartmánové domy s roztříštěnou majetkovou strukturou. Hotel Hradec se stane v Peci pod Sněžkou prvním čtyřhvězdičkovým hotelem. Nabídne kapacitu 150 lůžek, moderní restauraci, lobby bar, kongresové prostory, nejmodernější wellness a obchod,“ uvádí Otruba.

Hotel Hradec zároveň pomůže i stávající situaci na trhu práce, a to tím, že již brzy nabídne lidem 30 až 50 pracovních míst.

NORDIC INVESTORS je finanční skupina založená Tomášem Otrubou v roce 2015. Působí v regionu střední Evropy. Soustředí se na technologické projekty, kam spadají telekomunikace a eHealth, nemovitosti a projekty tzv. distressed assets.

NORDIC INVESTORS vlastní čtvrtého telekomunikačního operátora, Nordic Telecom, společnost Suntel Net (Libli) a v oblasti eHealth společnost Zdravel a Provisio. Zároveň pracuje na projektu Nové Vajnory, jednom z největších realitních projektů v Bratislavě, projektu Hotel Hradec a dalších menších projektech.

Mezi realizované projekty patří koupě libereckého Nákupního a společenského centra Géčko a jeho následný úspěšný prodej. Stejně tak se skupina podílela na záchraně společnosti Kovosvit Mas.

Celkový objem projektů NORDIC INVESTORS se pohybuje ve výši několika miliard českých korun.

(tz)