Silvestrovské pohoštění s vajíčky OVUS

Všichni si potrpí na lahodné pohoštění, které dotváří kouzlo mimořádných chvil. Mezi takové momenty dozajisté patří také oslava končícího roku a počátek roku nového. Jsou to dny, kdy se schází rodiny, přátelé, známí, kdy se zábava rozlévá jako úsměv z tváře na tvář díky humoru, úsměvu a radosti, která je násobená výbornou společností. Žádná zábava se neobejde bez dobrého jídla a dobrého pití.

Aby oslavy probíhaly v jiskřivé atmosféře, nikdo nesmí cítit hlad ani chlad na duši. Silvestrovské menu je příležitost, jak trochu čarovat v kuchyni nejen s uzeninami, sýry, nakládanou i čerstvou zeleninou, ale také s vajíčky!

Vejce z produkce firmy OVUS jsou velmi různorodá a najdete mezi nimi řadu specialit. Například Indiánská vejce se výborně hodí na obložené mísy a talíře, pro přípravu chlebíčků, salátů, na ruská vejce – zkrátka všude tam, kde vajíčko hraje prim. Sluší jim zejména úprava vařením. Nejlahodnější jsou na hniličku a natvrdo. A pokud byste měli strach, že byste si díky vajíčkům naložili na talíř až příliš velkou dávku cholesterolu, tak s těmi Indiánskými se vám to jen tak nepovede. Z vaječné říše se tato vajíčka pyšní jeho nejnižším obsahem.

Farmářský výběr potěší strávníky opravdu v jakékoli úpravě. Slepičky jsou chovány na vysoké podestýlce v halách s venkovním výběhem tak inovativním způsobem, že mohou stejně jako ve volné přírodě vnímat střídání dne a noci. Tento soulad s přirozenými rytmy a bez přítomnosti predátorů se na chuti vajec podepisuje jen tím nejlepším způsobem. Budou se vyjímat v pomazánkách, jako volská oka k biftekům a steakům, jako součást jakéhokoli slaného pohoštění, muffinů s pórkem a anglickou slaninou, slaných koláčů – například toho s cibulí a sýrem nebo špenátového. A ani gratinované brambory podávané k daňčí kýtě na víně a rozmarýnu se bez Farmářského výběru neobejdou. Jen nezapomeňte přidat trochu muškátového oříšku, který jim dodá šmrnc!

A pokud vám z cukroví už mnoho nezbylo a přesto byste si na Silvestra či Nový rok rádi dopřáli také sladkou tečku, zkuste vejce Moravia. Z jejich asi o 30 % lépe šlehatelného bílku uděláte skvělý sníh na piškotové rolády, které se k dobrému sektu hodí stejně jako čerstvé jahody či maliny. Jsou-li vaší oblíbenou pochutinou spíše francouzské makronky, italské dámské pusinky slepované čokoládou nebo české zákusky z odpalovaného těsta, i tehdy vám vejce Moravia usnadní práci a výsledky budou skvělé.

Ze společnosti OVUS vám přejeme krásný závěr roku 2018 a šťastný vstup do toho nadcházejícího!

OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.

Je ryze českou společností, která na domácím trhu působí přes čtyřicet let. Produkuje čerstvá slepičí vejce prvotřídní jakosti, a to na dvou farmách poblíž Slaného u Kladna. Je jedním z největších dodavatelů vajec do české obchodní sítě. V posledních několika letech investovala nemalé prostředky a zmodernizovala chov nosnic tak, aby odpovídal nejmodernějším trendům a nárokům na kvalitu. Firma OVUS průběžně zajišťuje certifikovanou kontrolu vajec, která spotřebitelům garantuje maximální bezpečnost této potraviny. Součástí sortimentu jsou čerstvá vejce velikostních kategorií S až XXL, dále vejce exkluzivní jako například Indiánská vejce či vejce Moravia. V nabídce jsou též vejce speciálně upravovaná pro gastro segment.

(tz)