Geis otevřel balíkové depo v Praze

Již dva měsíce po otevření nové pobočky pro balíkovou logistiku ve Velkých Přílepech přestěhovala skupina Geis na konci dubna i svoji balíkovou pobočku obsluhující severní části středních Čech a Prahy z Měšic do pražských Štěrbohol.
„Pobočka v Měšicích, která sloužila od roku 2012, již neodpovídala plně standardům skupiny, a rozšíření v tomto objektu nebylo možné. Proto jsme se rozhodli pro stěhování, které nám navíc umožnilo optimalizovat přepravní síť a zkrátit některé dojezdové trasy,“ vysvětluje Jaromír Roušavý, regionální provozní ředitel Geis Parcel CZ.

Nová pobočka leží v těsné blízkosti Štěrboholské spojky a Průmyslové ulice. „Pobočka je skutečně na strategickém místě, a pokud se rozhodneme, můžeme ji využít i například jako tzv. city depo k obsluze centra Prahy, protože dojezd je odtud optimální,“ dodává Jaromír Roušavý. Pobočka, která prošla značnými stavebními úpravami, vyhovuje plně balíkové logistice. Hala pro třídění zásilek má rozlohu zhruba 2 000 m² a mimo dostatečného počtu dveří pro vykládku a nakládku rozvozových vozidel jsou zde tři brány pro kamiony. Administrativní zázemí se rozkládá na ploše 150 m². „Všichni stávající zaměstnanci i naši dopravci nám zůstali věrní, takže naši zákazníci by neměli změnu pocítit, a když, tak v tom dobrém smyslu. “ dodává Jaromír Roušavý.

Více na www.geis-group.cz

O skupině Geis

Skupina Geis má hlavní sídlo v německém Bad Neustadtu. Její historie se začala odvíjet již v roce 1945, kdy Hans Geis založil dopravní společnost. Během své existence se rozvinula v globálního poskytovatele komplexních logistických služeb. Skupinu vlastní a řídí po celou dobu rodina Geis. Dnes zaměstnává kolem 6 850 lidí a v roce 2018 vygeneroval obrat 955 milionů EUR. Do skupiny patří společnosti v Německu, Švýcarsku, Lucembursku, Rakousku, Polsku, České republice a na Slovensku. Hlavní oblasti podnikání skupiny Geis jsou Road Services (balíkové / paletové / kusové / celovozové přepravy), Logistics Services (kontraktní logistika, výroba obalů) a Air+Sea Services (letecké a námořní přepravy, speciální projekty přeprav).V České republice patří do skupiny Geis firmy Geis CZ s.r.o., Geis Parcel CZ s.r.o., Geis CZ Air+Sea s.r.o., Geis Solution CZ s.r.o. a Spedition Feico, spol. s r.o. Na Slovensku je to Geis SK s.r.o. a Geis Parcel SK s.r.o. Česko-slovenská část skupiny zajišťuje komplexní logistické služby, a to od balíkových přeprav přes kusové, paletové a celovozové přepravy, letecké a námořní přepravy, kontraktní logistiku včetně vývoje a výroby obalů, od jednoduchého skladování až po sofistikované logistické projekty. Zaměstnává více než 1600 pracovníků na 41 pobočkách a v roce 2018 dosáhla obratu téměř 6 miliard korun.

(tz)