Ojetiny v „áčkách“ trhaly rekordy

Skupina AURES Holdings v týdnu od 17. do 23. června prodala v mezinárodní síti autocenter AAA AUTO nejvíce vozů v historii za sedm dní, celkem 1900. Společnost také oproti předchozímu týdnu zaznamenala nárůst internetových poptávek, a to zejména z mobilních zařízení.

„Zdá se, že největší vrchol letošní jarní sezóny začal teprve minulý týden. Prodej 1900 vozů ve skupině v jednom týdnu je navíc rekordně vysoký za celou dobu 27leté existence společnosti. Údaje o extrémně vysoké návštěvnosti webových stránek a počty vyplněných poptávkových formulářů navíc dávají tušit, že nárůst bude ještě dále pokračovat,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka AURES Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA AUTO.

Nejprodávanějšími vozy v České republice v uplynulém týdnu byly tradičně Škoda Octavia a Fabia, následované VW Passat, a dalšími dvěma škodovkami, Rapidem a Superbem. Celkem se zde prodalo 1100 aut. Podobně se z hlediska pořadí značek prodeje vyvíjely na Slovensku, jen Octavia si prohodila místo s Fabií. V Maďarsku byl nejprodávanější Ford Focus, v Polsku Renault Megane.

(tz)