MODESK poprvé součástí největší přehlídky Designblok 2019 v Praze

MODESK, český výrobce designových, výškově nastavitelných stolů se ve dnech 17. – 20. října 2019 zúčastnil Designbloku – největší přehlídky designu a módy ve střední Evropě. V prostorách holešovického výstaviště v Praze uvedl své výrobky na český trh. Společnost MODESK na základě svého průzkumu zjistila, že o její specifické výrobky a instalaci projevilo zájem přes 8 tisíc návštěvníků. Mimořádná návštěvnost a prestiž přehlídky motivovala firmu k další účasti na Designbloku v roce 2020.

Zájem odborné veřejnosti, médií, firem, studií, umělců, designérů i škol byl nebývale velký.  Do letošního ročníku veletrhu se přihlásilo 348 značek. Do Průmyslového paláce a Lapidária Národního muzea v Praze během pěti dnů zavítalo celkem 39 275 návštěvníků: z toho 27 060 dospělých a 8 840 studentů. Mimo stálé expozice Designblok shlédlo celkem 47 225 návštěvníků. Tato čísla byla pro všechny vystavovatelé výzvou do další práce.

MODESK v rámci své minimalistické instalace nabídnul unikátní produkty, které rezonují s tématy udržitelné výroby, špičkových technologií a jedinečných materiálů. Firma nabízí celý ekosystém vybavení pro kancelář i domácnost s ohledem na potřeby klientů a jejich zdraví. „Jsme rádi, že jsme mohli MODESK uvést na trh při tak významné události, jakou je právě Designblok. Od začátku vývoje MODESKu jsme kladli velký důraz na design, nadčasovost a kvalitu zpracování. I proto si velmi ceníme skutečnosti, že MODESK jako nováček na trhu obstál v konkurenci předních designérů.“, říká Kateřina Zaydlarová, CEO společnosti MODESK.

Tyto důležité atributy výrobního portfolia ocenili i návštěvníci. MODESK navazuje na tradici truhlářské výroby, která se snoubí s minimalistickým pojetím funkčního designu. Tento rukopis je typický pro firmu, která na trh uvádí výrobky pro náročné klienty. Jedním z nich
je unikátní systém pracovních stolů, který podporuje výkon uživatele, zvyšuje dynamiku práce, přispívá k posilování svalů a k šetrnějšímu pohybu krční páteře. Navíc je díky kombinaci nadčasových ocelových komponentů a vysoce kvalitního dřeva designově ikonický. Tyto priority a originální systém vymyslel MODESK tak, aby se odlišil od jiných dostupných nastavitelných stolů v ČR. A evidentně zaujal i na veletrhu.

(tz)