Edenred chce dlouhodobě podporovat návštěvnost restaurací

Foto Pixabay.com

Společnost Edenred zahajuje nový rozsáhlý cash-back program na podporu restaurací, které nyní procházejí velmi těžkou zkouškou. Cílem je postiženému sektoru přivést co nejvíce zákazníků. Nejen nyní k výdejním okénkům, ale i později do znovuotevřených restaurací. 
Za jídlo v restauraci, které zaplatí lidé jeho stravenkovou kartou, vrátí Edenred zpět na karetní účet 5 korun. Program platí ode dneška a v první fázi je tak zaměřen na podporu prodeje obědů ve výdejních okénkách. Plánován je ale jako dlouhodobý a pokračovat bude i poté, co se znovu otevřou vnitřní prostory restaurací.
Edenred vrátí 5 korun za každou platbu jídla nad 100 korun. To by měla splňovat naprostá většina zakoupených obědů. Průměrná cena za jedno menu je nyní v celorepublikovém průměru podle aktuálních čísel Ticket Restaurant Card indexu 135 korun a 20 haléřů.

Nový program je zaměřen výhradně na podporu restaurací a neplatí pro nákup v obchodech a supermarketech. Podmínkou k účasti je registrace na adrese Huradorestaurace.edenred.cz

„Restaurace jsou našimi dlouholetými obchodními partnery, a protože jsou nyní v ohrožení, tak jsme se rozhodli je co nejefektivněji podpořit z vlastních zdrojů. Naší snahou je motivovat lidi k opakovanému nákupu obědů a později i k co nejčastějším návštěvám restaurací. To, čím celý gastro sektor nejvíce trpí, je nízká návštěvnost a náš program by ji měl zajistit. K útratám takto pobízíme čtvrt milionu majitelů našich stravenkových karet,“ říká generální ředitel společnosti Edenred Nicolas Eich.

Ve druhé polovině listopadu bude program ještě rozšířen. Edenred umožní restauracím zdarma propagovat jejich vlastní nabídky v mobilní aplikaci pro uživatele stravenkových karet Edenred. Restaurace tak získají reklamní prostor pro svoje provozovny v aplikaci, kterou její uživatelé využijí více než 1 500 000krát každý měsíc. Uživatelé stravenkových karet díky tomu na oplátku získají přístup k zajímavým nabídkám od restaurací v jejich okolí.

Edenred nyní také sníží provize každému z restauratérů, který o to pomocí online formuláře (zde: www.edenred.cz/pomoc-restauracim) požádá, a to na 4,5 % s platností do konce března 2021. Do tohoto data také zavedl expresní proplácení papírových stravenek, což je další z kroků, aby měly restaurace dostatek finančních prostředků.
Edenred gastro sektoru pomáhal už v první vlně koronakrize na jaře. Nejprve do restaurací, které pokračovaly v činnosti, posílal roušky, jež byly v té době nedostatkovým zbožím. Ihned také spustil online vyhledávač, který umožňoval najít provozy s výdejním okénkem. Tuto službu obnovil na adrese www.edenred.cz/vyhledavac-provozoven-karantena i nyní ve druhé vlně epidemie.Po znovuotevření restaurací pak Edenred rozdával obědy v rámci kampaně Hurá do restaurace. Každý šestý oběd zdarma zajistil restauracím přes 200 tisíc hostů a Edenred rozdal 30 000 obědů.

Edenred ČR obsluhuje 700 000 každodenních uživatelů z řad zaměstnanců, kterým poskytuje služby v síti 57 000 partnerských provozoven. V oblasti digitalizace patří k lídrům českého trhu. Stravenky a volnočasové benefity jsou k dispozici na jedné platební kartě Edenred Benefits. Karta umožňuje platbu mobilními aplikacemi Apple Pay a Google Pay. Čerpání benefitů je možné online díky platformě Edenred Benefity Café.

Skupina Edenred je každodenním společníkem ekonomicky aktivních lidí. Její špičková zprostředkovatelská platforma propojuje 50 milionů uživatelů z řad zaměstnanců se 2 miliony partnerů z řad obchodníků prostřednictvím 830 tisíc klientů z řad podniků ve 46 zemích. V roce 2018 díky svému globálnímu technologickému vybavení skupina Edenred zpracovala 2,5 miliardy transakcí plateb pro zvláštní účely, provedených zejména prostřednictvím mobilních aplikací, online platforem a karet, přičemž jejich celkový objem dosáhl téměř 30 miliard eur.Na 10 000 pracovníků skupiny se zasazuje o zlepšování života zaměstnanců, zvyšování výkonnosti podniků i růst obratu obchodníků, a to prostřednictvím tří hlavních oblastí činnosti:-zaměstnanecké výhody (výživa, stravování, spokojenost, volný čas, kultura, osobní služby);-řešení profesionální mobility (palivo, mýtné, údržba, služební cesty);-doplňková řešení: služby korporátních plateb (virtuální platební karty, identifikované bankovní převody, dodavatelské platby), incentivy a odměny (dárkové platformy a karty, motivační programy) a veřejné sociální služby.Společnost Edenred je kotována na pařížské burze Euronext a je součástí následujících indexů: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe a MSCI Europe.

Více informací naleznete na: www.edenred.com

(tz)