Česká značka čepic a svetrů KAMA jede počtvrté na ZOH s Andorrou

Pro výrobce sportovního oblečení je účast na olympiádě prestižní záležitost. Na vytváření olympijských kolekcí se podílejí návrháři předních značek. Nástupní ceremoniály jsou pak bedlivě sledovány a hodnoceny módními kritiky na celém světě. Někdy dost kategorickým dělením na „Best and worst Olympic opening ceremony outfits“. Když si ale výrobce po olympiádě odnese zařazení mezi „best“, je to pro značku, co si budeme povídat, velká radost.

Český výrobce pleteného oblečení KAMA se jako rodinná firma etabluje na trhu již více jak 30 let. Kvalitu výrobků z pražského Suchdola oceňují sportovci a zákazníci jak v tuzemsku, tak ve čtyřiadvaceti státech světa.

Před olympiádou ve Vancouveru 2010 vzniklo celkem náhodně partnerství této české firmy s reprezentací Andorry. Svetry a čepice od Kamy se olympionikům knížectví Andorry tak zalíbily, že spolupráce pokračovala i na ZOH v Soči 2014 a poté v Pchjongčchangu 2018.

Nejen proto, že se KAMA na minulých olympiádách ocitla v kategorii kladně hodnocených outfitů, si Comitè Olímpic Andorrà i letos, tedy již počtvrté, vybrala tuto značku. Kromě atraktivních designů je tento ryze český výrobce totiž znám velkým důrazem na kvalitu, funkčnost a přidanou hodnotou vloženou do svých výrobků.

Čepice a svetry jsou vyráběny z Merino přízí s bezchlorovou úpravou EXP pro praní a jakostními certifikáty EU Ecolable, Oeko Tex Standard 100 a G.O.T.S. Pletené výrobky pro sportovce jsou navíc vybaveny větruodolnými membránami Gore Windstopper®. Všechny používané materiály jsou pak opatřeny nejpřísnějším ekologickým standardem bluesign®.

KAMA tak splňuje nejvyšší nároky na současného oděvního výrobce, od nějž se očekává, že bude vyrábět nejen oblečení krásné na pohled, ale zároveň bude podnikat eticky, transparentně a udržitelně.

Věřme tedy, že i na ZOH v Pekingu 2022 budou výrobky české firmy KAMA opět kladně hodnoceny.

„Novou kolekci čepic a svetrů jsme do Andorry poslali minulý týden. Podle prvních ohlasů jsou andorští olympionici nadšeni. A to je velká radost“. (Mahulena Pertlová, zakladatelka firmy KAMA)

(tz)