Kultivátory ke kypření větších ploch

Petr Tichý

„Motorové kultivátory jsou výkonné a hodí se ke kypření větších ploch. Využijete je k přípravě půdy před setím, k zapracovávání hnojiva a kompostu, a také k odstraňování plevele mezi řádky. Při práci vás nebude obtěžovat přívodní kabel ani omezená kapacita akumulátoru. K vybraným modelům motorových kultivátorů je možné pořídit bohaté příslušenství, nebo je dokonce přestavět na jednoosý traktor,“ říká Petr Tichý, specialista sítě prodejen Hecht – specialista na zahradu.

Výkonný motorový kultivátor Hecht 785

Výkonný kultivátor, který díky silnému motoru ve spojení s možností volby šířky záběru, najde jistě uplatnění v záhonu každého zahrádkáře. Rotavátor je vybaven sadou odolných ocelových radliček o průměru 38 cm, které lze používat v párech 2/4/6 ks. Díky tomu je možné nastavit pracovní záběr 32/50/84 cm, což oceníte při zapracování různě velkých záhonů s různě kvalitní půdou. Hloubka zapracování je regulována tradiční ostruhou, která slouží jako brzda, která nejen snižuje fyzickou náročnost obsluhy, ale zároveň zvyšuje kvalitu rozmělnění struktury půdy. Ocelová řídítka dávají obsluze dokonalou kontrolu nad strojem. Samozřejmostí je pojistka páky spojky bránící náhodnému roztočení nožů. Díky ocelové konstrukci má stroj dlouhou životnost.
K dostání za 11 490 Kč na www.hecht.cz a v kamenných prodejnách Hecht po celé ČR.

Multifunkční motorový kultivátor Hecht 7100

Stroj se skutečně širokým volitelným příslušenstvím, který tak lze přestavět na jednoosý traktor. Pro pohon je použit čtyřtaktní jednoválec. Startování je řešeno pomocí klasického táhla na přední straně motoru, pro studené starty nechybí ani sytič. Řidítka je možné rychle nastavit do požadované výšky, snadno je přizpůsobíte vykonávané práci nebo výšce obsluhy. Kultivátor je dodáván včetně tří párů kultivačních radliček, lze tak snadno přizpůsobit velikosti záhonu a kvalitě zpracovávané půdy. Aby byla práce bezpečná, jsou radličky ukryty pod blatníky, které je možné snadno upravit na šířku aktuálně používaného počtu radliček. Obsluha je tak dobře chráněna před odletujícími kamínky a zeminou. Pokud se strojem zrovna nepracujete, je možné pro zvýšení jeho stability použít přední stojánek – opěrku.
K dostání je za 19 990 Kč na www.hecht.cz a v kamenných prodejnách Hecht po celé ČR.

(tz)