Škoda jede s Tour de France

ŠKODA AUTO doprovází i letošní ročník Tour de France (1. – 24. července 2022) jako oficiální hlavní partner a dodavatel vozů. Společnost tím podporuje největší cyklistickou událost na světě celkově již podevatenácté.

Organizátorům a vedení závodu Tour de France bude pro zajištění mobility nebo k doprovodným a servisním účelům sloužit 250 automobilů. K flotile bude mimo jiné patřit ŠKODA ENYAQ iV s čistě elektrickým pohonem, která poslouží řediteli závodu Christianu Prudhommovi na 16 z 21 etap jako velitelský vůz („Red Car“).

Martin Jahn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast Prodeje a marketingu, zdůrazňuje: „Dlouholetá podpora cyklistiky patří k pilířům našich sponzoringových aktivit v oblasti mezinárodního vrcholového i amatérského sportu. Na samém počátku činnosti naší společnosti její zakladatelé Václavové Laurin a Klement konstruovali a vyráběli jízdní kola, což zajišťuje ideální soulad se značkou. Máme proto velkou radost, že můžeme tuto skvělou akci doprovázet i letos.“

(tz)