Lexum jde na Slovensko

Síť očních klinik a ambulancí Lexum kupuje Očné centrum Sokolík v Trenčíně a oční ambulanci v Novém Mestě nad Váhom. Společnost Lexum, vedoucí privátní poskytovatel komplexní oční péče, tak nadále expanduje a rozšiřuje dostupnost svých služeb nad rámec České republiky.

„Akvizicí Očného centra Sokolík v Trenčíně a oční ambulance v Novém Mestě nad Váhom rozšíří Lexum své stávající portfolio na celkem 8 klinik a 22 ambulancí v rámci České a Slovenské republiky. Dostupnost komplexní oftalmologické péče tak dosáhne nadnárodní úrovně a pacientům se nabízí plně integrovaný, unikátní model se třemi stěžejními pilíři – dostupnost, kvalita a komplexnost poskytované péče,“ říká PharmDr. Michal Krejsta, MBA, generální ředitel a předseda představenstva Lexum a.s.

Očné centrum Sokolík patří mezi nejvýznamnější poskytovatele oční péče v rámci Trenčínského kraje. Jedná se o prémiové pracoviště se skvělou reputací a dlouhodobou působností na trhu.

„Přispět k vizi a posílit portfolio Lexum je pro nás velkou příležitostí. Pro prodej Očného centra Sokolík jsme zvolili prémiového poskytovatele péče a kvality služeb v oblasti oftalmologie. Společně budeme usilovat o zvyšování dostupnosti komplexní oční péče v našem regionu,“ uvádí k prodeji MUDr. Ján Sokolík, primář a spoluzakladatel Očného centra Sokolík.

„Naše ambice stát se vedoucím poskytovatelem komplexní oční péče ve středoevropském regionu se touto akvizicí posunuje o krok blíže k cíli. Současně se nám tak daří naplnit vizi skupiny Optegra Group pro vybudování evropské platformy komplexní oční péče a rozvoj tohoto krásného a ušlechtilého vědního oboru,“ doplňuje PharmDr. Michal Krejsta, MBA, generální ředitel a předseda představenstva Lexum a.s.

O LEXUM A OPTEGRA GROUP
Síť očních klinik a ambulancí Lexum pečuje o zrak svých klientů od roku 1993 a přes 430 zdravotníků úspěšně provedlo více než 650 000 zákroků. Téměř 30 let poskytuje komplexní a prémiové služby v oblasti oftalmologie. Mezinárodní studie kvality ECOS zařadila Lexum mezi nejlepší evropské kliniky. Lexum, jako jediná síť očních klinik a ambulancí v České republice, splňuje na všech svých pracovištích indikátory kvality stanovené největší zdravotní pojišťovnou VZP ČR. Od roku 2014 je součástí mezinárodní skupiny Optegra Group, která aktuálně provozuje 31 nejmodernějších očních klinik a 32 očních ambulancí ve Velké Británii, České republice, Polsku a nově i Slovenské republice. Jako jeden z největších poskytovatelů oftalmologické péče má Lexum na českém trhu unikátní postavení. Zabývá se všemi segmenty oční medicíny – léčbou šedého zákalu, věkem podmíněné makulární degenerace, chirurgií sítnice a sklivce, transplantací rohovky, refrakční a laserovou chirurgií, léčbou zeleného zákalu, šilháním, plastickými operacemi a dalšími.

O OČNÉM CENTRU SOKOLÍK
Očné centrum Sokolík je soukromým zdravotnickým zařízením, které poskytuje oční péči již od roku 2010, a to v těchto oblastech oční medicíny – léčba šedého zákalu, léčba onemocnění sklivce a sítnice, refrakční operace pro odstranění dioptrií, léčba věkem podmíněné makulární degenerace, léčba zeleného zákalu, astigmatismu a plastické operace víček. Očné centrum Sokolík si zakládá na postupném rozvíjení a rozšiřování nabídky oční péče korespondující s dynamickým rozvojem oční medicíny. Poskytuje vysokou kvalitu zákroků a očních vyšetření garantovanou moderním technickým zázemím a skvělým a stabilním týmem specialistů.

(tz)