AGC Automotive získala nejvyšší hodnocení podniku podporujícího zdraví

Nejvyšší stupeň hodnocení získal chudeřický výrobce autoskel AGC Automotive Czech v rámci soutěže Podnik podporující zdraví. Certifikace, kterou firmě udělilo ministerstvo zdravotnictví, potvrdila vysokou úroveň péče o zdraví zaměstnanců. Auditoři ocenili, že firma o zdraví zaměstnanců a jejich zdravý životní styl pečuje významně komplexně a výrazně nad rámec zákonných povinností. Příkladem je krizová HELP Linka, ale také lázeňské pobyty nebo společenská odpovědnost v rámci regionu i podpory technického vzdělávání.

Tomáš Brokeš, personální ředitel AGC Automotive Czech: „Péče o zdraví našich zaměstnanců patří mezi naše dlouhodobé priority. Důležité pro nás je, že součástí hodnocení byl komplexní pohled, tedy jak se firma stará o životní prostředí i region, ve kterém působí. Ve všech těchto oblastech jsme dosáhli téměř maximálních možných výsledků.“

Na snímku: Cenu převzal HR generalista Lukáš Vavřina.

GC Automotive získala poprvé certifikát Podnik podporující zdraví v roce 2019. Tehdy dosáhla na hodnocení 2. stupně. Letos získala nejvyšší hodnocení. „Auditem péče o naše zaměstnance jsme poprvé úspěšně prošli v roce 2019. V letošním reauditu jsme získali ještě lepší hodnocení a získali nejvyšší 3. stupeň. Ve všech osmi hodnocených oblastech jsme překročili hranici 95 procent a dosáhli celkové úrovně 96 procent,“ vypočítává Lukáš Vavřina, HR generalista.

Kritéria pro hodnocení firem vydal Státní zdravotní ústav v roce 2005 a aktualizoval je v roce 2016. Zahrnuje například podpora zdraví na pracovišti a její plánování, ochrana zdraví, společenská odpovědnost nebo vliv firmy na životní prostředí. Letošního ročníku se zúčastnilo 26 firem a rozšířily tak počet Podniků podporujících zdraví na celkově 88.

Závod v Chudeřicích společnosti AGC Automotive Czech patří mezi největší a nejkomplexnější evropské výrobce autoskel a je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Dodává automobilová skla všem velkým evropským automobilkám. V Chudeřicích na Teplicku zaměstnává kolem 1750 lidí. Firma patří do skupiny AGC, která je největším světovým výrobcem plochého skla.

(tz)