Májový balíček čokolády s playlistem potěší všechny smysly

Přírodou se rozezněl zpěv ptáků a jaro za chvíli zahraje všem zamilovaným pod třešní romantickou serenádu. Ve sladce hudebním duchu se nese i Májový balíček od Ajaly. Brněnská řemeslná čokoládovna vybrala 3 čokolády a vytvořila k nim hudební pairing, který vás provede degustací. Vydejte se na cestu, na níž Cascara, Dezertína a Kokos a ananas potkávají hudbu ze všech koutů světa.
Spojte ochutnávku vybraných kakaových bobů v originálních chuťových variantách s koncertem, který zprostředkuje vaší privátní degustaci umělecký přesah. Zkrátka párování vína s jídlem zná každý, ale už jste byli na párování hudby s jídlem?
Degustace všemi smysly

Barevné trojbalení zalahodí oku, ručně tištěný papír pohladí po bříškách prstů, vůně vybraných kakaových bobů vás naladí, chuť si vás podmaní a ke každému soustu vám bude hrát hudba z Ajala playlistu, která celý zážitek uzavře. Májový balíček od Ajaly přidává degustaci čokolády úplně nový rozměr, a potěší tak opravdu všechny smysly.
O energický start se postará Cascara, a nejen obrazně. Čokoláda osvěžená slupkami kávových třešní má kouzelné povzbuzující účinky a tělo příjemně rozproudí. Voní jako ibišek, chutná jako tvarohový dezert s třešněmi oslazený medem a do uší vám k ní bude hrát výběr z alba Paraiso od Haruomi Hosona. Blend japonské tradiční hudby, atmosféry Havajských ostrovů a počátků elektronické hudby 70. let vám spolu s Cascarou vlije optimismus do žil.

Vzpruha plná chuti a dobré nálady přichází s druhou tabulkou čokolády z Májového balíčku. Dezertína je neuvěřitelnou kombinací kakaových bobů, malin a pistácií. Její chuť i vybraný playlist ve vás probudí tanečníka a vy se v rytmu hudby budete chtít vlnit. V Ajale vybrali pro tuhle krasavici skladby na pomezí disca, post-disca a housu, které jsou inspirované osmdesátými léty v New Yorku a scénou kolem klubu Paradise Garage.

Zážitek by měl končit relaxem na tropické pláži. Kokos a ananas od Ajaly takové pocity zajistí alespoň zprostředkovaně. Voní jako léto, chutná jako západ slunce nad oceánem a je zkrátka božská. Zvuky Latinské Ameriky si o ni přímo říkaly… Nebo ona o ně? Zaposlouchejte se s každým kouskem do Cumbie znějící od Kalifornie až po Patagonii. Jako byste měli v ruce svůj oblíbený drink a čokoládu v jednom a pozorovali z lehátka blyštivou vodní hladinu.

Májový balíček, ke koupi na www.ajala.cz ze 300 Kč, Složení: 3 tabulky čokolády: Dezertina, Kokos a ananas, cascara (každá 45 g) od poloviny dubna.

O Ajala Chocolate

Čokoládová manufaktura Ajala Chocolate vznikla v roce 2014 v Brně a vyrábí výběrovou čokoládu tzv. bean-to-bar. To znamená, že svou čokoládu vyrábí přímo z kakaových bobů dohledatelného původu (nerozpouští předem připravený čokoládový mix, což je běžný postup většiny čokoládoven), ručně, na jednom místě od pražení bobů až po balení.
Za Ajalou stojí původně nadšenci, kteří se zamilovali do jihoamerických čokolád tak, jak je vyráběli a vyrábějí indiáni. Po dlouhých studiích výroby čokolády, nákupu vybavení a testování ji začali vyrábět. Z původního zájmu se brzy stala hlavní náplň jejich práce. Aktuálně má Ajala v nabídce skoro dvě desítky různých čokolád, horkou čokoládu a lískooříškový krém. Naprostá většina je v BIO kvalitě a v žádné z nich nenajdete mléko ani cukr. V roce 2020 se stala majitelem Jeřábkovy pekárny, kde peče produkty na pomezí cukrářství a pekařství ve stejné kvalitě a se stejnou filosofií, jako vkládá do svých čokolád.
V létě 2016 získala významné ocenění kvality – klasická tmavá čokoláda Ajala se umístila na druhém místě ve své kategorii v evropském kole nejvýznamnější čokoládové soutěže European bean tobar competition. V létě 2018 k tomuto vítězství ještě přidala jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile ve stejné soutěži. Rok 2022 byl co do soutěží zatím nejúspěšnější – Z European chocolate awards si Ajala odvezla tři bronzové medaile a k tomu přidala stříbrnou z Great taste, světové soutěže, které se přezdívá jídelní Oscaři.

Více na www.ajala.cz

(tz)

.