Dalším autosalonem v portfoliu Kooperativy a ČPP je Auto Poly

Firma Global Repair Centres, jejímiž spoluvlastníky jsou pojišťovny Kooperativa a Česká podnikatelská pojišťovna, převzala dne 1. 11. 2023 firmu Auto Poly, která provozuje dva autosalony ŠKODA a servisy značek ŠKODA a Volkswagen. Jedná se o čtvrtou automotive firmu, kterou Kooperativa spolu s ČPP začlenila do svého portfolia.

V roce 2021 Global Repair Centres koupila brněnský autosalon a autoservis Autonova, letos v dubnu pak převzala i společnosti France Car a Hyundai Hradec, dealera vozů Renault, Dacia a Hyundai, který provozuje autosalony v Hradci Králové a Pardubicích-Dražkovicích a v srpnu Autoservis KAPPA-P v Ústí nad Labem. Dealer Auto Poly, který sídlí v Praze a Příbrami, ročně prodá přes 1700 nových vozů ŠKODA a zároveň se věnuje prodeji prověřených ojetých vozů v programech ŠKODA Plus a Das Welt Auto. V obou pobočkách pak servisuje vozy ŠKODA a Volkswagen. Společnost byla založena v roce 1992, v současné době zaměstnává 66 pracovníků.

Vlastnictví sítě servisů a dealerů automobilů i motocyklů přináší pojišťovnám možnost lépe se orientovat v oblasti automotive, zároveň díky tomu mohou klientům nabídnout nové služby a výhody. „Primárně chceme lépe pochopit fungování tohoto trhu, do budoucna bychom chtěli kromě garantované kvality servisu přinést našim klientům i další služby, které jim zajistí neustálou mobilitu od pořízení, provozování až po prodej jejich vozu. Rozšíření našeho působení do Prahy a Středočeského kraje je pro nás významným krokem v budování nové úrovně služeb naší pojišťovny“, představuje rozšíření portfolia firem Martin Laur, člen představenstva pojišťovny Kooperativa.

V případě personálu sází Kooperativa na kontinuitu a kromě převzetí vedení firmy počítá se zachováním pracovních míst a dalším rozvojem.

(tz)