Ideální čas na koupi nového auta

Doba je těžká a nejistá, ceny příliš vysoké, financování představuje moc velký závazek… A jaký je váš důvod, který vám brání vyměnit vaše staré a neekologické vozidlo za nové? Pokud se odhodláte hodit obavy za hlavu a koupit vaše nové auto teď, můžete ušetřit pěkných pár tisíc korun.

Místo starostí z toho, jestli vaše opotřebované vozidlo tentokrát projde kontrolou STK, a otázek, kolik vám zase vytáhne z kapsy za nutné opravy, popřemýšlejte o tom, zda nenastal čas na koupi nového auta. Nejvhodnější doba je právě teď. Ceny na automobilovém trhu po dvouletém růstu konečně padají. Například u Peugeotu se ceny oproti předchozím měsícům výrazně snížily. „A teď chceme zajít ještě dál“, potvrzuje prodejní ředitel značky Peugeot, Filip Lapka, a dodává: „Pořádáme opět tradiční akci 7 dní Peugeot. Věříme, že se pro naše koncesionáře tato akce stane příznivým jarním restartem prodejů a současně naši soukromí i firemní klienti dostanou vítanou příležitost k nákupu nového vozu.“

Akční nabídka 7 dní Peugeot přinese nejnižší ceny za poslední dva roky. Zákazníci se ale musí rozhodovat poměrně rychle, protože akce potrvá jen jeden jediný týden. Začíná už 11. a končí 17. března.

Pokud si vystačíte s malým autem, snadno si v segmentu B vyberete to pravé. Nemusíte se přitom nijak uskromňovat. Dnešní vozy i přes svoje skromné rozměry nabízejí poměrně prostorný interiér, chytrý a dostatečně velký zavazadelník a bohatou zásobu asistenčních systémů. To je příklad hatchbacku Peugeot 208. V akci ho pořídíte za příznivých 349 000 Kč.

Další zástupce tohoto segmentu, Peugeot 2008, je už osm let suverénně nejprodávanějším peugeotem v Česku. Jeho neodolatelný design a atraktivní SUV charakter z něj dělají miláčka českých motoristů. Akční cena modernizované verze je 458 tisíc korun, což je nejmíň v historii.

Máte-li o něco náročnější požadavky z hlediska prostoru a praktičnosti, mohl by vás zaujmout dynamický hatchback 308 nebo jeho kombi verze 308 SW. Oba modely můžete v akčním týdnu nakupovat bez čekání u koncesionáře, nebo objednávat do výroby přesně podle vaší konfigurace. Hatchback pořídíte za 485 000 Kč a kombi za 515 000 Kč. Jen nepatrně větší, za to ale výrazně sportovnější a extravagantnější je dynamický fastback 408. Ten se prodává za 639 000 Kč.

Příznivci dlouhodobě žádaného stylu SUV mají na výběr cenově zvýhodněné modely Peugeot 3008 za cenu od 645 000 Kč a Peugeot 5008 za 680 000 Kč. Obě velká SUV chystají za několik měsíců novou generaci. Současné verze tak těží z výprodejových cen. Zajímavý je zejména sedmimístný Peugeot 5008, u něhož oproti loňskému roku spadla cena o více než 200 tisíc korun.

Mnohé zákazníky určitě potěší, že Peugeot po dvouleté odmlce vrací na trh oblíbenou osobní dodávku Rifter s dieselovým pohonem. V rámci 7 dní Peugeot ji lze objednávat do výroby za cenu od 515 000 Kč.

Všechny osobní vozy Peugeot pořídíte s nadstandardní pětiletou zárukou. Plug-in hybridy a elektromobily mají navíc osmiletou garanci na baterii a elektrické ústrojí. Zvažujete-li financování, oceníte výhodný 0% úrok.

(tz)