Sazka hraje ligu mistrů

R. Goščíková, T. Matuška a R. Chvátal v právě pokřtěném studiuNevím jak vy, ale já ráda pokouším štěstí. Naučila jsem se třeba kupovat losy jako dárek. Párkrát jsem šla ještě dál. Dovolila jsem si vyplnit políčka sázenky Sportky a poté vsadit a darovat. Jsem hvězda – dvakrát už to vyšlo. Symbolicky.

Takto troufale obdarovávám průběžně příslušníky rodiny, známé, přátele. Už dávno jsem se oprostila od myšlenky, jak mi asi bude, když vyhraje brácha nebo přítel, a že jsem trdlo, protože losy a sázenky jsem si přece měla nechat sama. Ne, to není můj styl. Myslím, že veselí z případné výhry by mne naplnilo radostí nad tím, že jsem prostě měla šťastnou ruku. I když, kdo ví  …

Jestli se ze mne stane náruživý hráč, to je ve hvězdách. Možná až budu znuděná důchodkyně, která nepřestává věřit, že spravedlnost existuje.

Namlsaná jsem. Předloni k Vánocům sázenka maminky vyhrála, i když jen stovku. Byla z toho rodinná legrace i záminka k oslavě. Loni o Silvestru jsem si koupila jen tak z rozjívenosti los, protože si ho v trafice přede mnou pořídil i soused. Věřil, že vyhraje, tak jsem se k němu přidala. Byla to správná volba, hladová peněženka si pošmákla. Když jsme se s příbuznými loni v závěru roku dohodli, že prodáme jistou nemovitost a stvrdili to na poště ověřenými podpisy, koupila jsem na ukončení aktu také los – nemohu nepřiznat, že i tady ruka lovila správně. Věřím, že brzy přijde pořádné sousto. Jenže – takových nás je většina. Malý adrenalin a velké očekávání. Proč ne? Již jsem se rozhodla – přejdu i na sofistikovanější produkty.

Od 9. ledna totiž Sazka vysílá všechna losování her Sportka, Šťastných 10 a Euromiliony z nového a krásného televizního studia. Při jeho vzniku byly použity nejmodernější technologie, které umožňují mnoho dynamických variant pořadu. Samozřejmou součástí studia jsou plazmové obrazovky a digitální LED stěna. Živé kulisy zároveň umožňují volný pohyb moderátorů, které snímají tři stacionární kamery. Dalších devět čipových kamer pak zabírá losovací zařízení a tažené míčky. V rámci inovací přišla Sazka i s novými znělkami.

„Sazka má jako národní loterie ambici hrát ligu mistrů ve všech oblastech, při přípravě nového konceptu vysílání jsme proto také analyzovali losovací pořady některých velkých a úspěšných evropských loterií. Otevřením nového studia jsme postoupili do skupiny nejlepších evropských týmů, řekl při křtu studia Robert Chvátal, generální ředitel Sazky.

V losovacích pořadech vystupují noví moderátoři, Romana Goščíková a Tomáš Matuška, kteří prošli náročným výběrem pod dohledem odborníků i volbou sázejících. Do castingu bylo zařazeno zhruba 200 adeptů, výběr měl pět kol. Tváře, na které si začínáte zvykat, vás určitě dobře naladí. Vsadíte si.

„Vyhrávat peníze je přece veselá věc, proto jsme i nové pořady koncipovali jako zábavné, barevné a hravé. Prostě je to takové české Las Vagas,“ charakterizoval projekt režisér Rudolf Kudrnáček. Další přidanou hodnotou budou návštěvy zajímavých osobností, převážně sportovců, ve studiu, rozhovory s nimi. A to měsíčně, vždy při mimořádném losování Sportky. Výroba losovacích pořadů je nadále pod taktovkou České televize a podílí se na ní docela velký tým specialistů. To proto, aby diváci nejen losování sledovali, ale také se kultivovaně bavili a něco nového se dověděli.

Nová vizuální identita Sazky jako významné marketingové firmy má otevřít srdce mnoha lidí, dávných příznivců, i úplných začátečníků. Sázení je přece o snech, o jejich plnění, o touhách, představách i tom vzrušení. Pokusit se oslovit štěstí – kdo by to nezkusil?

Generálnímu řediteli Sazky Robertu Chvátalovi jsem při křtu nového studia v budově Sazky v Praze položila několik otázek:

Podle čeho vy sám sázíte? Jsou to určitá rodinná výročí nebo třeba Štědrý den, první jarní den, datum vaší svatby?

Tak to vám mohu říci zcela přesně. Dříve jsem sázel jako spousty jiných lidí tím způsobem, že jsem spoléhal na data narození. Jenže tím jsem sám sebe znevýhodňoval a ochuzoval. Měsíc má nejvýše 31 dní, a sázenka Sportky 49 čísel. Přešel jsem tedy na metodu větší pravděpodobnosti.

A jaká čísla tedy volíte?

Volím náhodný tip a plnou sázenku. Tak je totiž velká šance na výhru, pokud nemám vlastní čísla.

Vyhrál jste někdy?

Zní to možná neuvěřitelně, ale jednou jsem skutečně vyhrál.  Bylo to shodou okolností brzy poté, asi měsíc, co jsem nastoupil do Sazky. Pamatuji se na to dobře, i když to nebyla velká výhra. Ale 5 000 korun jsou také peníze.

Kupujete losy jako dárek?

Možná vás to překvapí, ale kupuji. Ani mně to nedá, zkouším to jako všichni ostatní. Dávám naše losy jako dárky, své ženě i dětem. A samozřejmě i sám sobě. Každý náš los přece vyhrává! Ty kouzelné okamžiky napětí, vyhrál – nevyhrál, ty stojí za to.

připravila Eva Brixi