Výherce Superjackpotu si vyzvedl přes sto milionů

Šťastný výherce si přišel do Sazky pro pohádkovou výhru 109 235 256 Kč. Tiket vsadil náhodným tipem v Ostravě vlastně také náhodou. Souhra dvou náhod pro něj byla nakonec vítěznou kombinací.„Je až neuvěřitelné, že příběh letošního výherce Superjackpotu je velmi podobný příběhu loňského výherce 400 mil. Kč. Oba se rozhodli pro sázku spontánně po nákupu v místním uzenářství,“ řekl tiskový mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Výherce si podal plnou sázenku za 170 Kč, kombinace čísel 3, 7, 14, 15, 26, 28 mu přinesla Jackpot prvního tahu ve výši 5 011 225 Kč a za trefené poslední číslo Šance, tedy 0, pak získal nejen 20 Kč, ale i Bonus ve výši 104 224 011 Kč, což dohromady znamená čtvrtou nejvyšší výhru v ČR 109 235 256 Kč.

„Výherce si podle svých slov chtěl vše dobře promyslet a přijít pro výhru s rozumným časovým odstupem. Je si jistý tím, že mu výhra nezmění zásadním způsobem život, ale rozhodně mu ho usnadní. Chce totiž velkou část věnovat na charitu a zbytek rozdělit rodině. Sám si chce nechat jen malou část peněz na důchod, který ho čeká už za 2 roky,“ dodal Václav Friedmann.

Sazka eviduje v letošním roce již 25 nových milionářů, kteří si jen mezi sebe rozdělili více než 263 milionů korun.

O společnosti SAZKA sázková kancelář, a.s.
SAZKA sázková kancelář, a.s., je největší a nejstarší loterijní společnost v České republice s cca 95% tržním podílem na trhu loterií  a jiných podobných her. Hlavními loterijními  produkty  společnosti  jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Kromě číselných loterií jsou v produktové nabídce stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry. Druhým pilířem jsou neloterní produkty, kde stěžejní postavení zaujímají služby mobilního operátora SAZKAmobil, prodej vstupenek, dobíjení mobilních telefonů a zprostředkování plateb za služby a zboží. Své produkty poskytuje SAZKA sázková kancelář, a.s., hlavně prostřednictvím unikátní prodejní sítě skoro 6 900 prodejních míst rozmístěných po celé České republice. SAZKA sázková kancelář, a.s., je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích na 4 kontinentech. Více na  www.sazka.cz a  www.kkcg.eu.

(tz)