Přibude milionářů, to se vsaďte!

 Logo SPORTKA_MASTER_LOGO_300bNemám dvě věci – nemám peníze a nemám strach – tvrzení, s nímž jsem se setkala v poslední době několikrát. Patřilo kupodivu známým podnikatelům. Jejich jména nevyzradím, ale otázku, která mi takříkajíc vrtá hlavou, ano: Budou sázet? Jestli si někdy vsadili, na to jsem se jich nezeptala, a zda si vsadí, to už je jenom jejich věc. Nicméně odvážnému štěstí přeje, a tak si myslím, že zkusit se má v životě takřka všechno – třeba i s tiketem v ruce. Řeči o pravděpodobnosti nechme stranou. Ona i ta pravděpodobnost se může na člověka usmát, ani nevíte jak. Od května je větší šance stát se milionářem než doposud. Možná to bude i vaší motivací. Protože:Vyšší výhry, jackpot i ve druhém pořadí, více milionářů, možnost ověření sázenky načtením chytrým telefonem – to vše přinesla úprava Sportky – nejstarší a nejoblíbenější hry v portfoliu Sazky právě v těchto dnech. Jsou to významné změny, které vás určitě příjemně naladí.
„S rostoucíSazka - Milionove vyhry (2)m zájmem veřejnosti o Sportku
se stupňuje i touha sázejících získávat vyšší výhry a nečekat pouze na jednu mnoha­setmilionovou. Současná úprava Sportky
tuto možnost vyšších výher lidem nabídne, jednoduše řečeno – vygenerujeme ročně o několik desítek milionářů víc, než bylo
dosud běžné,“ řekl Robert Chvátal, generální ředitel Sazky na nedávné tiskové konferenci v Praze.
Úprava Sportky přináší zákazníkům především tyto benefity:
Vyšší výhry
Ve všech pořadích se výhry zvýší v průměru o 25 %. V doplňkové hře Šance se výhry zdvojnásobí, v posledním pořadí Šance vzroste výhra ze současných 20 Kč dokonce na 50 Kč.
Větší šance stát se milionářem
V roce 2013 padlo ve Sportce 68 milionových a vyšších výher, už letos jich bude výrazně víc. I ve druhém pořadí bude totiž zaveden jackpot, který může často generovat milionové a vyšší výhry. Například letos se výhry ve druhém pořadí v průměru pohybují kolem 440 000 Kč, po úpravě budou převyšovat 1 000 000 Kč.
Snadnější kontrola
Mobilní aplikace pro chytré telefony umožní sázejícím skenovat čárový kód Potvrzení o sázce, a okamžitě tak zjistit, zda a kolik vyhráli. Dostupná bude pro Android i iOS.

Nová je i cena Sportky, která se neměnila od roku 2004 (sloupeček 16 Kč a Šance 10 Kč). Nyní přijde jeden sloupeček Sportky na 20 Kč a doplňková hra Šance také na 20 Kč. Plný tiket s deseti sloupci a Šancí pak vyjde na 220 korun. Zvýšením ceny se zvedne hodnota všech výher.
Tyto avizované změny začaly platit od 21. týdne letošního roku, poprvé při středečním losování Sportky 21. května 2014.
Sportka, která už slaví 57 let, dovoluje ve srovnání s ostatními tuzemskými loteriemi nejvíc milionových a statisícových výher. V porovnání se zahraničím zůstane sázka ve Sportce stále jednou z nejlevnějších loterií v Evropě. Bylo by jen škoda toho nevyužít.

(tz, rix)