Testují elektrické auto budoucnosti

Twizy_Jiri Kejval_Petr KolarLíbí se vám vozítko na našem obrázku? Možná, že za pár let bude patřit k běžným dopravním prostředkům na silnicích. Společnost TECHO, výrobce a dodavatel kancelářského nábytku a interiérů, u svých produktů klade důraz jak na stoprocentní funkčnost, tak i na kreativitu i toho nejmenšího detailu. Tvořivost a originální nápady do TECHO přináší mimo jiné architektonické studio ADR. Jedním z nápadů, které z něj vzešly, bylo i testování elektrického auta Twizy.Spolumajitel ADR Petr Kolář a generální ředitel společnosti TECHO Jiří Kejval při testování vozítka předvedli, že se nebojí ani na první pohled neřešitelných úkolů. Právě tak totiž na první pohled působila úloha dostat do nevelkého vozu dva dvoumetrové chlapy.

„Mám rád neobvyklé věci, které si můžu naživo otestovat. Twizy jsem poprvé viděl v Miláně a ihned mě dostal tím, jak snadno se řídí a jak se hodí do městského prostředí. A přitom vypadá designově atraktivně,“ hodnotí Petr Kolář.

Testování si cení i Jiří Kejval, generální ředitel společnosti TECHO. „Těší mě, že se naše dlouhodobá spolupráce se studiem ADR netýká jen architektoniky a kreativních rad, ale i hledání a doporučování technologických novinek a inovací, jako je třeba právě Twizy,“ dodává.

Elektromobil je ideální do městského prostředí, má nízké provozní náklady a je šetrný k životnímu prostředí. Vůz francouzského výrobce, kterému se někdy říká „elektrická čtyřkolka“, láká také na snadné přizpůsobení vzhledu podle přání zákazníka, díky kterému se z každého vozítka může stát jedinečný a stylový dopravní prostředek.

(tz)