Robotický vysavač má laserové oči

_DSC4031-hprNa český trh pronikla revoluční novinka, která překonává všechny představy.  Jde o robotický vysavač, který se orientuje pomocí laseru. Díky pokročilé technologii, kombinaci laseru a  senzorů, se neztratí v žádném prostředí.

Češi si mohou koupit zbrusu nový robotický vysavač Kobold VR200: Produkt, který Vás ohromí nejen svou inteligencí, ale i sací silou a bezproblémovou údržbou. Zákazníkům bude k dispozici od 15. října 2014 za cenu 19 495 Kč a to buď prostřednictvím obchodních zástupců Vorwerk, distribučních míst společnosti nebo prostřednictvím online obchodu na www.vorwerk.cz.

Vorwerk Kobold VR200 je novou generací robotického vysavače.Charakteristický je především nejmodernější laserovou navigací, která snímá své okolí 1800x za vteřinu a okamžitě vytváří mapu okolního prostoru. Tato technologie se nazývá SLAM (Simultaneous Localisation and Mapping) a v současnosti je využívána také u prototypů autonomních (bez řidiče) vozidel společnosti Google. Díky dalším senzorům je pak znemožněn pád robota například ze schodů či náraz do nábytku.

Společnost Vorwerk se vždy snaží přicházet s inovacemi, které budou určovat směr celého odvětví v následujících letech. Náš nový robotický vysavač VR200 přesně tohle do puntíku splňuje. Bere si to nejlepší ze zkušeností, které jsme získali díky našemu předchozímu modelu a navíc je nabit těmi nejmodernějšími technologiemi, říká o produktu Vít Paulíček, marketingový ředitel Vorwerk Kobold v ČR.

Zachován tak byl charakteristický tvar písmene D, se kterým se robot dostane prakticky do všech rohů, či odpružený přední nárazník pro šetrný kontakt s vybavením domácnosti. Nově je robot vybaven speciálním podvozkem, který umožňuje překonávání překážek až do 2 cm výšky, dálkovým ovládáním a profilem sníženým o 1 cm, který mu umožňuje přístup i pod většinu nábytku. Devizou je také jeden z nejvyšších sacích výkonů na trhu, až trojnásobný oproti srovnatelné konkurenci.

Li-Ion 14,4 V baterie s kapacitou 84 Wh zaručí chod robota až po dobu 90 minut, pokud se její kapacita sníží pod limitní úroveň, robot se sám vrátí do dobíjecí základny a po doplnění energie opět pokračuje v úklidu na místě, kde před tím skončil.

Vše zcela automaticky a bez zásahu majitele. Filtr o celkovém povrchu 300 cm2 zvládne zadržet 85 % nečistot, které se shromažďují ve speciálním boxu na prach o objemu 530 ml. Bezúdržbový motor byl vyvinut Vorwerkem speciálně pro tento model a je vyráběn v německém Wuppertalu.

Pokud vás zajímá, co vše tento přístroj zvládne, objednejte si jeho předvedení zdarma na bezplatné zákaznické lince 800 168 987 nebo webové stránce www.chytry-robot.cz.

O společnosti Vorwerk a divizi Kobold

Jedná se o rodinnou společnost založenou v roce 1883. Má sídlo a kancelář v německém Wuppertalu. Hlavní činností skupiny je přímá distribuce domácích spotřebičů a kosmetiky po celém světě. Divize Kobold byla založena v roce 1930 a patří k předním světovým poskytovatelům řešení úklidu domácnosti v prémiovém segmentu. Všechny výrobky Kobold jsou vyvíjeny v sídle společnosti v německém Wuppertalu, kde také probíhá velká část výroby. Celkově spolupracuje se společností Vorwerk 34 000 lidí po celém světě a 606 000 obchodních zástupců. Vorwerk působí v 76 zemích světa a v roce 2012 měl obchodní objem 2,99 miliardy eur. V loňském roce byl vyroben 100 000 000. kus vysavače Kobold. Pro více informací navštivte www.vorwerk.cz

(tz)