200 miliónů našlo majitele

Do budovy Sazky přišel ve čtvrtek dopoledne výherce druhé nejvyšší výhry v historii českého sázení 195 102 153 Kč! Muž, kterému je necelých 40 let, se svěřil, že sází pravidelně a vždy plnou sázenku, což se mu nyní opravdu vyplatilo.

Na první pohled působil muž nervózně, o výhře se totiž dozvěděl teprve ráno. Sázenku tedy prověřil až pátý den poté, co výhra padla. Ale to není jediná zajímavost! Vzhledem k tomu, že nevyužil mobilní aplikaci, kontroloval sázenku na počítači a ten hlásil výhru 39 984 735 Kč. Sázející totiž nezkontroloval vsazenou Šanci. Až po zavolání na call centrum Sazky se dozvěděl, že výhra je mnohonásobně vyšší, uhádl totiž i poslední číslo Šance a získal tak Superjackpot.

„Volal jsem do Sazky z auta, to už jsem byl na cestě do Prahy. Poté, co mi operátorka call centra řekla, že jsem vyhrál skoro 200 miliónů, musel jsem zastavit, vystoupit z auta a hluboce dýchat, protože jsem se celý třásl,“ řekl výherce poté, co vstoupil do budovy Sazky.

Vzhledem k tomu, že svoji výhru zjistil až ráno, neměl vůbec tušení, jak s ní naloží. „Já ani nevím, zda to řeknu manželce, natož abych věděl, co s tím. Mám děti, tak určitě budu vše dělat tak, aby jim ty peníze v životě pomohly. Dovedl jsem si představit, co s necelými 40 milióny, ale tato suma mi opravdu vyrazila dech,“ dodal výherce. Před odchodem se ale svěřil, že manželce o výhře večer řekne a poté začnou společně řešit, jak peníze využijí.

Sazka vyplatí výhru dle herního plánu, tedy do 60 dní, což vychází na začátek ledna.

A jak výherce sázel? Koupil plný tiket, v sedmém sloupci uhodl všech šest vylosovaných čísel druhého tahu a trefil i poslední číslo Šance. K tomu si přidal ještě jednu výhru v pátém pořadí.

Je zajímavé, že tato druhá nejvyšší výhra v historii sázení u nás padla téměř přesně po roce od nejvyšší výhry, která byla 399 904 705 Kč, a získali ji manželé z Chrudimska.

Mezi letošních 91 milionářů rozdělila Sazka už více než 833 milionů korun.

Nejvyšší výhra všech dob však může padnout už tento pátek, protože v nové loterní hře Eurojackpot je připravena částka 754 000 000 Kč!

O společnosti SAZKA a.s.

SAZKA a.s. je největší a nejstarší loterijní společnost v České republice s cca 95% tržním podílem na trhu loterií a jiných podobných her. Hlavními loterijními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Kromě číselných loterií jsou v produktové nabídce stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry. Druhým pilířem jsou neloterní produkty, kde stěžejní postavení zaujímají služby mobilního operátora SAZKAmobil, prodej vstupenek, dobíjení mobilních telefonů a zprostředkování plateb za služby a zboží. Své produkty poskytuje SAZKA a.s. hlavně prostřednictvím unikátní prodejní sítě více než sedmi set tisíc prodejních míst rozmístěných po celé České republice. SAZKA a.s. je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích na 4 kontinentech. Více na www.sazka.cz a www.kkcg.eu.