V pražské zoologické zahradě bezkontaktně

V pražské zoo nyní můžete platit kartou bezkontaktně nejen na pokladnách při vstupu, ale též nově ve všech velkých restauracích. A MasterCard®,jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách, plánuje další rozšíření terminálů tak, aby celá zoo byla „bezkontaktní“.

Ještě do nedávna museli návštěvníci zoologické zahrady v Praze s sebou nosit peněženky nadité penězi. Kartou totiž mohli zaplatit jen vstup a v obchodě se suvenýry, všechny ostatní služby uvnitř zahrady již byly za hotové peníze. Toto se ale nyní postupně začíná měnit. Společnost MasterCard instalovala terminály pro bezkontaktní platby ve všech pevných restauracích zahrady.

Nově tak hotovost nebudou návštěvníci potřebovat při placení v restauracích Oceán (u hlavního vchodu), Gulab a Gočáry (u pavilonu slonů) a Černohouska (nahoře na kopci vedle lanovky). Další rozšíření terminálů do stánků a „dřevěných“ občerstvení se plánuje v brzké době.

„MasterCard se podílí na tom, aby byla celá zoo bezkontaktní. Instalace terminálů je vstřícným krokem k uspokojení potřeb zákazníků. Bezkontaktní transakce, která trvá pouhých pět sekund, urychlí odbavování zákazníků, takže se sníží fronty a čekací doby,“ říká Martina Piskorová, marketingová ředitelka MasterCard.

MasterCard Zoo Praha dlouhodobě finančně podporuje. Například v minulém roce jí na rekonstrukci po povodních po úspěšné kampani „Přidejte se k nám“ přispěla částkou přes 600 tisíc korun. Kampaň byla zaměřená právě na využívání bezkontaktních plateb PayPass™. Za každou bezkontaktní platbu, kterou držitelé karet v období letních prázdnin při návštěvě Zoo Praha uskutečnili, přispěla společnost MasterCard Europe 5 Kč a další 1 Kč pak za každou aktivní MasterCard® PayPass™ kartu, která v tomto období uskutečnila jakoukoli transakci.

(tz)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O společnosti MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách, je technologická společnost působící v odvětví celosvětových plateb. Provozujeme nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti MasterCard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte nás na Twitteru @MasterCardNews, připojte se k diskusi na CashlessPioneers Blog a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.

 

 

Kontaktní osoba:

Lucie Policarová

Ogilvy Public Relations, lucie.policar