Kdyby jim Eurojackpot vyšel, přestali by pracovat jako zaměstnanci a rozjeli by vlastní business

O víc než miliardu korun hraje 16 národností. Jak by se jejich příslušníci zachovali, kdyby se jim na kontě objevila částka 1,36 miliardy korun, která byla nedávno v Eurojackpotu? Odborníkům ze SAZKY odpověděl Jacopa, zahraniční student z Itálie, a Smári, pracovník IT podpory původem z Islandu. A nač skutečně mysleli?

Češi jsou ve sdělování informací o výhrách v loterii svým blízkým velmi opatrní, podobně jako Islanďané, a spíš by obeznámili jen ty opravdu nejbližší členy rodiny. Naopak Ital Jacopo by se svěřil přátelům a rodině, protože by takový příval štěstí nechtěl držet v tajnosti. Pracovníci SAZKY se zeptali i na to, jestli by případní výherci přestali pracovat. „Okamžitě bych odešel z práce a začal bych cestovat a objevovat cizí země a kultury. Koupil bych mnoho domů a hotelů po celém světě a pronajímal bych je,“ nezapřel v sobě otevřenou povahu Jacopo. Smári z Islandu by se zachoval o něco střídměji: „Už bych se nenechával zaměstnávat a rozjel bych vlastní podnikání. Pravděpodobně víc než jedno.“

A jak by s výhrou dále naložili? Italský student by si koupil Porsche, soukromý tryskáč a loď, několik velkých domů s bazénem, saunou, tureckými lázněmi a wellness a mnoha hřišti pro různé sporty jako golf, basketbal a tenis. Ve svém velkém novém domě by uspořádal oslavu se všemi kamarády i jejich kamarády. Přál by si být zaplaven hromadou alkoholu a krásných dívek. Islanďan Smári by si koupil dort a oslavil by výhru výletem na Island.

„V Eurojackpotu se hraje o miliardy korun. Hlavní výhra může padnout kdekoliv v 16 zemích a Česká republika byla v pátek 21. listopadu opravdu blízko. Sázejícímu z Moravy chybělo jen jedno číslo a stal by se miliardářem. Přesto si ale odnesl výhru ve druhém pořadí ve výši 17 milionů korun,“ sdělil Václav Friedmann, tiskový mluvčí SAZKY.

SAZKA a.s., je největší a nejstarší loterijní společnost v České republice přibližně s 95% tržním podílem na trhu loterií a jiných podobných her. Hlavními loterijními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Kromě číselných loterií jsou v produktové nabídce stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry. Druhým pilířem jsou neloterní produkty, kde stěžejní postavení zaujímají služby mobilního operátora SAZKAmobil, prodej vstupenek, dobíjení mobilních telefonů a zprostředkování plateb za služby a zboží.

Své produkty poskytuje SAZKA a.s. hlavně prostřednictvím unikátní prodejní sítě skoro 6900 prodejních míst rozmístěných po celé České republice. SAZKA a.s. je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích na čtyřech kontinentech.

Už jste si dali někdy pod stromeček sen o tom, že by nebylo tak špatné stát se nejen milionářem, ale rovnou miliardářem? Bylo příjemné si představovat, co všechno by se dalo s nečekaným obnosem peněz udělat? Obrátilo by vám to život vzhůru nohama? Zaskočilo by vás to? Nebo jste na takovou změnu v životě dokonce podvědomě naladěni, protože pravidelně sázíte? Však víte, co se říká: Štěstí přeje připraveným.

Tak nezapomeňte, vaše výhra určitě jednou přijde! Vsaďte si nejen o Štědrém dnu, ale i na Silvestra a hned v prvém týdnu 2015! Třeba rok s pětkou na konci bude šťastným symbolem i těch pěti písmen slova SAZKA.

(tz, rix)