Pro mužský relax v kuchyni

Vajíčka a Štědrý den či Silvestr k sobě patří. Bramborový salát, řízky, obložené chlebíčky, cukroví, vánočka – k tomu všemu vejce potřebujeme. Zejména studená kuchyně je často doménou mužů a při přípravě obložených mís, jednohubek a podobných radostí se vyřádí a s chutí nechávají pracovat svoji představivost. Vaření je pro mužskou polovinu lidstva i chutným odpočinkem, k čemuž ženy často doplňují svou doušku: kéž by pánové relaxovali častěji! A tak dovolte, abychom i nyní, v letošním prosincovém vydání, za dodavateli vajíček špičkové kvality a výrobci vaječných specialit ještě jednou zavítali, byť jen pár řádky.

Jedna z našich nejvýznamnějších firem v chovu nosnic, výroby a zpracování vajec, společnost OVUS – podnik živočišné výroby ve Slaném-Kvíci, není totiž na stránkách Prosperity i přílohových titulů žádným nováčkem. Kromě mnoha jiných zajímavých informací o sortimentu nebo inovacích je nepřehlédnutelnou i ta, že společnost OVUS je na našem trhu také nejvýznamnějším producentem barvených vajec.

Pro tyto účely využívá moderní technologickou linku, která v plném výkonu dokáže vejce uvařit, obarvit v šesti barevných odstínech a šelakem impregnovat skořápku tak, že se minimální doba trvanlivosti zvýší na 40 dní. Neméně zajímavou je však skutečnost, že na rozdíl od českých poměrů, kdy bývají barvená vejce pouze tradičním doplňkem velikonoční tabule, jsou takováto vejce v některých evropských zemích celoroční záležitostí. Na rozdíl od Česka nejsou totiž nijak vázána na jarní tradici a bývají považována za nepostradatelný doplněk třeba piknikového menu. Jedno je však jisté a platí pro Čechy i jiné národy: vajíčka chutnají všem a za každých okolností, v zimě i v létě, a tak není divu, že ta vařená tvoří i součást našich svačin doma či na cestách stejně tak dobře jako prvek zdobný při slavnostních příležitostech. Barevná vajíčka jsou lákavá už na první pohled, oči kupují, navíc tedy s komfortem uspořené práce i času. Vejce s přidanou hodnotou již tedy nejsou ničím výjimečným a lze si této designové laskominy dopřát naplno kdykoli a kdekoli. Samozřejmě za předpokladu, že využijeme nejen podnikové prodejny společnosti OVUS ve Slaném-Kvíci, ale i na jiných místech, kde jsou k mání potraviny či lahůdky obohacené o produkty z OVUS.

(nov)

www.ovus.cz