Zážitek pro milovníky rychlých kol – Motocykl 2015

Ve čtvrtek 5. března 2015 se návštěvníkům otevřou brány holešovického výstaviště Incheba Expo Praha při příležitosti 19. ročníku mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek a příslušenství s názvem Motocykl 2015. Na vyznavače tohoto životního stylu čekají 4 dny prosycené nepřehlédnutelnými novinkami, které představí uznávané světové značky. Součástí programu je největší česká soutěžní výstava motocyklových staveb a přestaveb – Bohemian Custom Bike. Těšit se můžete na další zajímavosti v podobě trenažéru jízdy po zadním kole, pohodlných tříkolek, historického „vozítka“ z dob Rakouska-Uherska, nejrychlejších a nejsilnějších motocyklů ČR, motorek přeplňovaných turbem nebo nekompromisním kompresorem či atraktivní show mistrů americké retuše, kteří svými uměleckými díly pokryjí nejen těla motorek, ale i krásných žen.

Ikona ve světě rychlých strojů, značka Kawasaki představí v české premiéře skvost mezi motocykly – Kawasaki Ninja H2R s přeplňovaným motorem. Nenechte si ujít tento „nadupaný“ klenot s výkonem více než 300 koní. Na stánku Kawasaki je připraven rovněž zajímavý doprovodný program týmu MIRT – Motopoint Indi Racing Team, který bude v letošní sezóně opět usilovat o zlaté vavříny, nejen na domácím Mistrovství silničních motocyklů na přírodních okruzích, ale také na legendární Tourist Trophy na ostrově Man. V rámci tiskové konference, která se uskuteční 5.3.2015 ve 13: 00 zde bude odhalen nový design motocyklů a kombinéz, zajímavá zahraniční spolupráce i nový jezdec. V pátek
a o víkendu čeká na návštěvníky veletrhu autogramiáda známého českého roadracingového jezdce, Michala „INDI“ Dokoupila.

Vyznavače krásného designu nadchnou oslnivé novinky italské značky Ducati – Multistrada 1200 S a 1299 Panigale S. Chybět nebude ani moderní, mladistvý a bezstarostný Ducati Scrambler.

Pokud hledáte něco speciálního, nenechte si ujít tříkolky neboli BikeConversions německé firmy REWACO, které budou k vidění na stánku Mototrike.cz. Nabízejí autentický zážitek z jízdy spolu s vysokou mírou pohodlí díky unikátnímu systému hydropneumatického odpružení CTAF. V rámci veletrhu bude představena novinka REWACO RF1LT3 a další oblíbené modely.

Každý hrdý patriot a fanda motorek nevynechá expozici značky Jawa. Prohlédnout si tu můžete modely s lákavými názvy 350 CALIFORNIA, 350/634 RETRO, 350 MILITERY či 50 ROBBY.

Značka GasGas, která se specializuje na enduro, terénní a krosové motorky i trialové motocykly věnuje svou expozici modelům typu enduro EC a trial TXT. Těšit se můžete na novinky pro letošní rok jako je EC 300 Racing 2015 či TXT 280 Racing 2015. V pozadí nezůstane ani speciál EC 450F Rally Special.

Unikátní nadupané stroje představí rovněž značky Yamaha, Husqvarna a legendární Harley-Davidson. Na první pohled zaujme cestovní motocykl a designový elegán Yamaha MT-09 TRACER. Tento spolehlivý parťák na cesty udělá vše pro to, abyste cestovali s maximálním komfortem. Vaší pozornosti by neměl uniknout ani sportovec mezi skútry – Yamaha TMAX 530 ABS IRON MAX. Tento dynamický „chlapík“ je připravený překonat s vámi nástrahy hustého městského provozu i posloužit při vyjížďce ve dvou.

Obdivovatelé historických kousků určitě nesmí přehlédnout exponát v podobě samohybné čtyřkolky z období Rakouska-Uherska. Toto dětské vozítko dostal v roce 1833 k 10. narozeninám pradědeček současného majitele. Má pohon jednoho zadního kola ruční pákou a řízení nohama opřenýma přímo o tyčku přední osy.

V Levém křídle Průmyslového paláce budou mít letos hlavní slovo café racery. Mezinárodní soutěžní výstava Bohemian Custom Bike je nejznámější a nejnavštěvovanější custom show ve východní Evropě. Jak se již stalo dobrou tradicí bude jejím základním stavebním kamenem soutěžní výstava unikátních motocyklů z Česka a okolních zemí, které budou hodnoceny v sedmi základních a čtyřech doplňkových kategoriích. A k tomu samozřejmě nesmí chybět nic, co k motocyklovým customům a dění kolem nich jednoznačně patří. K vidění zde budou motocyklové „modly“ jako Vincent NorVin, HRD Vincent Black Shadow, Velocette Venom Clubman či Norton Manx.

Czech Drag Centrum představí velmi atraktivní dragsterové speciály, včetně těch nejsilnějších a nejrychlejších motocyklů v ČR, u kterých se koně počítají ve stovkách. Rozhodně si nenechte ujít atraktivní show Airbrush Art Festival 2015 – největší české setkání a soutěž mistrů airbrushe, neboli „americké retuše“. Velkým vyvrcholením festivalu bude v sobotu divácky velmi atraktivní velká soutěž umělců v malování na takřka nahé modelky.

Připraven je téměř nepřetržitý program na pódiu. Přednášky a promítání z cest na motorkách, workshopy se staviteli a ladiči motorek, módní přehlídky, tradiční páteční soutěž v pole dance – tanci u tyče a mnoho dalšího. Velmi lákavý bude dozajista trenažér jízdy po zadním kole v režii nesmrtelného týmu 101 Underground Riders.

Součástí celé výstavy bude i vyjádření solidarity s těmi, kteří již z jakéhokoliv důvodu nemohou na motorce jezdit, tedy i pro Michaela Schumachera, který jízdu na motorce miloval. Určitě si nezapomeňte prohlédnout motocykl, který legenda Formule 1 testovala v rámci závodů IDM a který bude poprvé k vidění právě na pražském výstavišti v Holešovicích. Návštěvníci zde najdou rovněž „knihu podpory“, v níž mohou zanechat osobní vzkaz Schumacherovi a jeho rodině, která se stále potýká s kritickým stavem závodníka po úrazu na lyžích.

Více informací na www.motocykl-praha.cz, www.bcbike.cz či Facebook Veletrh Motocykl a Facebook Bohemian Custom Bike.

19. ročník mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek a příslušenství

Organizátor akce:           Incheba Expo Praha

Místo konání:                   Výstaviště Praha – Holešovice

Otevírací doba:                                   6. března      10:00 – 20:00 hod.
7. března    10:00 – 20:00 hod.
8. března    10:00 – 20:00 hod.

                                           9. března    10:00 – 17:00 hod.

 

Vstupné:                           zdarma       děti do 10 let včetně, držitelé průkazu ZTP/P včetně 1 osoby doprovodu

100,- Kč     děti 11 až 15 let, studenti, důchodci, ZTP

120,- Kč     plné vstupné dospělí

240,- Kč     zvýhodněné rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti do 15 let)

 

VENKOVNÍ PLOCHA PŘED PRŮMYSLOVÝM PALÁCEM

 ČTVRTEK 5. 3. 2015

14.00 – 14.30           Kaskadérské vystoupení předních českých kaskadérů – Marka Černého, Jaroslava

Janovského

 

PÁTEK 6. 3. 2015

12.00 – 12.30           Kaskadérské vystoupení předních českých kaskadérů – Marka Černého, Jaroslava

Janovského

12.45 – 13.15           Kaskadérská show Martina Krátkého – sólo vystoupení špičkového českého kaskadéra

14.00 – 14.30           Kaskadérské vystoupení předních českých kaskadérů – Marka Černého, Jaroslava

Janovského

14.45 – 15.15           Kaskadérská show Martina Krátkého – sólo vystoupení špičkového českého kaskadéra

16.00 – 16.30           Kaskadérské vystoupení předních českých kaskadérů – Marka Černého, Jaroslava

Janovského

 

SOBOTA 7. 3. 2015

12.00 – 12.30           Kaskadérské vystoupení předních českých kaskadérů – Marka Černého, Jaroslava

Janovského

12.30 – 13.00           Kaskadérská show Martina Krátkého – sólo vystoupení špičkového českého kaskadéra

14.00 – 14.30           Kaskadérské vystoupení předních českých kaskadérů – Marka Černého, Jaroslava

Janovského

14.30 – 14.15           Kaskadérská show Martina Krátkého – sólo vystoupení špičkového českého kaskadéra

16.00 – 16.30           Kaskadérské vystoupení předních českých kaskadérů – Marka Černého, Jaroslava

Janovského

16.30 – 17.00           Kaskadérská show Martina Krátkého – sólo vystoupení špičkového českého kaskadéra

 

PO CELOU DOBU VELETRHU

Trial Team Beroun – prezentace teamu vč. ukázek trialového sportu

 

Výstava vozidel úspěšného KM Racing Teamu – účastníci Rallye DAKAR vystaví motocykly,

čtyřkolky, osobní i nákladní auta, se kterými tým absolvovali soutěž

 

Moto gymkhana

Pokud se chcete dozvědět více nebo se vám Motogymkhana líbí, chtěli byste ji vyzkoušet nebo si jen tak zajezdit, vydejte se na venkovní stánek a postavenou trať Matouše Landy.

 

 

PRAVÉ KŘÍDLO PRŮMYSLOVÉHO PALÁCE

 

ČTVRTEK 5. 3. 2015

13.00 – 14.00           Tisková konference Motopoint Indi Racing Teamu s Michalem„INDI“ Dokoupilem, stánek Kawasaki, autogramiáda jezdců

 

PÁTEK 6. 3. 2015

16.00 – 18.00           Autogramiáda Michala „INDI“ Dokoupila a Veroniky Hankocyové,stánek Motorbike

 

SOBOTA 7. 3. 2015

13.00 – 15.00           Autogramiáda Michala „INDI“ Dokoupila a Veroniky Hankocyové,stánek Kawasaki

 

NEDĚLE 8. 3. 2015

13.00 – 15.00           Autogramiáda Michala „INDI“ Dokoupila a Veroniky Hankocyové,stánek Motorbike

 

 

PO CELOU DOBU VELETRHU

 

Promotým Praha – Programové podium

  • ukázky poskytování první pomoci zraněnému motorkáři
  • autogramiády motocyklových závodníků
  • besedy na téma – prvky aktivní a pasivní bezpečnosti motocyklu, technický stav motocyklu, pojištění a asistenční služby, plánování trasy – navigace, škola bezpečné jízdy, vidět a být viděn, psychická a fyzická kondice, první pomoc – záchrana lidského života
  • autogramiáda KM Racing Teamu

 

 

LEVÉ KŘÍDLO PRŮMYSLOVÉHO PALÁCE

 

Airbrush Art Festival

Airbrush Art Festival je zaměřen na malbu americkou retuší- malou stříkací pistolí, s kterou se dají docílit dokonalé barevné přechody a detaily. Malovat se dá téměř na vše, od kamionu po zapalovač. Uvidíte nejlepší práce z České republiky na autech, motocyklech, obrazech…. Součástí festivalu bude i sobotní soutěž v malbě na tělo.

 

BOHEMIAN CUSTOM BIKE 2015 – Programové pódium

 

ČTVRTEK 5. 3. 2015

11.00  Oficiální zahájení veletrhu (střední hala)

11.30  Moderovaná prohlídka soutěže Bohemian Custom Bike 2015, novináři + odborná veřejnost

12.30  Téma: Harley-Davidson Club Praha

Beseda s činovníky nejstaršího a nejznámějšího Harley-Davidson clubu na světě

13.30  Téma: Jawa na ploché dráze

Rozhovor s panem Otou Kmínkem, zástupcem gen. Ředitele Speedway Divišov ČR

14.30  Téma:Café racer v ČR

Workshop s renovátory a úpravci klasických motocyklů

15.30  Koncert rock´n´rollové kapely THE MAYHEMS

16.30  Téma: Airbrush Art Festival 2015

Workshop s umělci americké retuše

17.15  Koncert rock´n´rollové kapely THE MAYHEMS

 

PÁTEK 6. 3. 2015

11.30  Téma: Dragster

Workshop se závodníky a organizátory Czech Drag Serie

13.00  Téma:Trikes

Workshop se zástupci společnosti Rewaco

14.00  101 Underground Riders

Malý motokrosový cirkus

15.00  Téma: Jarda Šíma

Cestovatelský workshop s českou motocyklovou legendou

15.45  Koncert psychobilly kapely MORDOR´S GANG

16.45  POLE DANCE BATT LE

První poločas celorepublikové soutěže v tanci u tyče

17.45  Koncert psychobilly kapely MORDOR´S GANG

19.00  POLE DANCE BATT LE, finále

19.30  Koncert psychobilly kapely MORDOR´S GANG

 

SOBOTA 7. 3. 2015

11.00  Téma: Café racer v ČR

Workshop s renovátory a úpravci klasických motocyklů

12.00  101 Underground Riders

Malý motokrosový cirkus

13.00  MOTO FASHION SHOW

První blok módních přehlídek

14.00  MISS MOTOCYKL 2015

Finále a dekorování finalistek II. ročníku soutěže

15.30  Téma: Custom bike

Workshop a představení známých českých stavitelů a úpravců motocyklů

16.30  MOTO FASHION SHOW

Druhý blok módních přehlídek

17.30  BOHEMIA BODYPAINTING FESTIVAL 2015

Slavnostní finále a vyhlášení soutěže v malování na nahá ženská těla

18.45  BOHEMIAN CUSTOM BIKE 2015

Slavnostní vyhlášení soutěže Bohemian Custom Bike 2015 a dekorování vítězů

20.00  Koncert netradiční hudební formace EREMü (ex Meteor, Petr Bende Band, Pavel Helan Band,

česká Superstar apod.) POUZE PRO MAJITELE PLATNÝCH VYSTAVOVATELSKÝCH PRŮKAZŮ

 

NEDĚLE 8. 3. 2015

11.30  Téma: Dragster

Workshop se závodníky a organizátory Czech Drag Serie

12.30  Téma: Café racer v ČR

Workshop s renovátory a úpravci klasických motocyklů

13.30  Téma: Custom bike

Workshop a představení známých českých stavitelů a úpravců motocyklů

14.30  Téma: Flat Track v ČR a v Evropě

Workshop s jezdci americké ploché dráhy

15.30  Téma: Harley-Davidson Club Praha

Beseda s činovníky nejstaršího a nejznámějšího Harley-Davidson clubu na světě

17.00  Oficiální zakončení veletrhu

o skútr ROUTE 151, T4 značky CYR