Na lední hokej padnou rekordní sázky

Letošní mistrovství světa přinese v oblasti sázek rekord – sázková kancelář Chance a.s. očekává sázky za 100 milionů korun. Česká reprezentace se podle odhadů bookmakerů probojuje do bojů o medaile poměrně hladce.

Očima bookmakerů

Desáté tuzemské mistrovství světa v ledním hokeji by mělo přinést fanouškům nejen zábavu, napětí a adrenalin, ale také radost z medailí. Ve skupině A bude hrát prim výběr Kanady (kurz na vítězství ve skupině je 2,70:1), o druhé místo ve skupině se popere český tým (kurz 3,30:1) se Švédy (kurz 3,10:1). Čtvrtým týmem, který ještě postoupí do čtvrtfinále, bude nejspíše Švýcarsko (kurz 15:1). Německo má šanci už jen teoretickou (80:1) a pro Lotyšsko (130:1), Francie (150:1) či Rakousko (750:1) je možnost postupu již čistá utopie.

O celkové vítězství budou podle bookmakerů nejspíše bojovat celky Ruska (kurz 3,20:1) a Kanady (3,70:1). Šance Růžičkova týmu jsou před zahájením turnaje stejné jako u švédské reprezentace – kurz 5,50:1. Následuje Finsko s kurzem 7,5:1 a USA (20:1), které zřejmě nepřiveze do Česka zrovna hvězdný tým. Mistr světa bude z Evropy (kurz 1,20:1) a bude to některý z týmů hrajících ve skupině A (1,50:1). Český tým nastřílí ve skupině A 22 či více branek (kurz 1,55:1) a nejméně 13 branek inkasuje (kurz 1,35:1). V kurzové nabídce budou řádově tisíce sázkových příležitostí včetně, kompletní aktuální kurzy jsou k dispozici na webových stránkách www.chance.cz v sekci Lední hokej.

Bookmakeři se pouští i do odlehčených sázek, například kurzem 30:1 ohodnotili možnost, že prezident Miloš Zeman bude osobně sledovat finálové utkání. „Bookmakeři také odhadují, že šance na česko – slovenské finále vystihuje kurz 45:1. Nejspíše se ani nedočkáme gólu vstřeleného brankářem (kurz 50:1), to už si spíše Jaromír Jágr opět zlomí v zápalu boje malíček (kurz 6,8:1),“ dodává Roman Rypáček, ředitel Chance.

Očima sázejících

Chance zatím eviduje sázky za více než milion korun. Nejvíce se sází na umístění Kanady, Česka, Ruska a Finska ve skupinách. Že česká reprezentace získá titul mistra světa, tomu věří zhruba polovina všech, kteří si na vítěze turnaje doposud vsadili. Co se týká prvního vystoupení naší reprezentace, na páteční utkání se Švédskem jsou sázky velmi vyrovnané. Na výhru ČR v kurzu 2,30:1 sází 45 % sázejících, stejně jako na výhru Švédů v kurzu 2,57:1, remízu tipuje pouze 10 % sázkařů. Nejpravděpodobnějším výsledkem je přitom podle kurzů remíza 2:2 (kurz 9,60:1) nebo 1:1 (kurz 14:1), případně výhry našich 3:1 nebo 2:1, které mají kurz 15:1 a 16:1.

Akce a soutěže

Na všechny tikety vsazené na pobočkách Chance, na kterých je alespoň jedna sázka na MS, vrací Chance sázkařům desetiprocentní manipulační poplatek. 300 sázejících získá v soutěži Hokejové Česko mnoho cen od zájezdů přes elektroniku až po hokejové dresy. Rozjíždí se také tradiční Hokejový maraton, ve kterém si ti sázející, kteří zvládnou vsadit každý den hokejového MS alespoň za sto korun, mezi sebe rozdělí rovný milion korun. Nově zaregistrovaní sázející získají také výjimečně vysoký vstupní bonus.

(tz)