Kukuřičné lupínky jako výtečná snídaně

snidane-ilustracni-nahledCereálie Kellogg´s slaví už 119 let od doby, kdy byly poprvé patentovány kukuřičné lupínky bratry Kelloggovými. Záhy po uvedení na americký trh staly velmi oblíbené a dodnes patří nejen v Americe mezi jedničku na trhu s cereáliemi. Teď si je konečně můžete koupit i v Česku, kde jsou k dostání v obchodech Tesco a Billa a vybraných prodejnách nezávislého charakteru.Výrobky značky Kellogg´s se řadí nejen v západním světě mezi nejprodávanější snídaňové cereálie. Snídaně by měla tvořit 20-25 % příjmu dávky denní energie.

V Kellogg´s dobře vědí, že kvalitní snídaně znamená úspěšný start do nového dne. Proto je potřeba dodat tělu optimální energii, která vydrží až do oběda.

Cereálie Kellogg´s obsahují vitamíny a minerály jako jsou niacin, železo, vitamin B6, vitamin B2 (riboflavin), vitamin B1 (thiamin), kyselina listová, vitamin D a vitamin B12.

Ještě donedávna se tyto oblíbené produkty daly sehnat pouze přes internet nebo od přátel ze zahraničí. Nyní si světově nejoblíbenější cereálie Kellogg´s můžete koupit i ve svém obchodě.

Děti si určitě zamilují rýžové burisony s pořádnou porcí čokolády Choco Krispies, kukuřičné lupínky s maskotem tygrem Tonym Frosties nebo čokoládové Chocos. Na trhu nebudou pochopitelně chybět standardní Kellogg´s Corn Flakes, zákazníci si mohou vybrat i variantu s oříšky a medem.

Zejména ženy, které vyznávají zdravý životní styl, ocení vícezrnné křupavé lupínky z rýže, pšenice a ječmene Special K. Třicetigramová porce Special K má pouze 113 kalorií. „Special K jsou díky svému složení ideální snídaní pro ty, co cvičí a stravují se zdravě. Spolu s bílým jogurtem, nebo sklenicí polotučného mléka tvoří základ velmi dobré snídaně. Lupínky Special K obsahují vlákninu a méně než 2 % tuku, což je důležité pro vyváženou a hodnotnou snídani,“ uvedl RNDr. Pavel Suchánek  z Institutu dietologie a výživy.

Víte že…

Kukuřičné lupínky Kellogg´s byly potravinou, kterou si na svou misi roku 1969 vzala americká posádka kosmické lodi Apollo 11 v čele s astronautem Nielem Armstrongem, který 20. července jako první člověk na světě vstoupil na Měsíc.

O značce Kellogg´s

V roce 1894, Dr. John Harvey Kellogg, který propagoval vegetariánství, vařil obilí pro své klienty v sanatoriu v Michiganu. Obilí se mu rozvařilo, a protože mu omezené finanční zdroje nedovolovaly plýtvat jídlem a vyhodit jej, rozhodl se i toto jídlo dále zpracovat. Po vysušení se ukázalo, že je to velmi chutné a následné experimenty byly zaměřeny i na jiné druhy obilovin. Se svým bratrem Willem Keithem Kelloggem začal pracovat na svém vynálezu a v roce 1896 si nechali kukuřičné lupínky patentovat. V roce 1906 byla založena společnost Kellogg’s, která je dodnes předním světovým výrobcem cereálií.

(tz)