Seznamte se s Nimble!

Stejně tak jako jsou lidé hraví, jsou i vynalézaví. To platí také o společnosti Efko, českém výrobci her a hraček, která v těchto dnech přichází na trh s novou party hrou Nimble. Moderní úspěšné společenské hry jdou ruku v ruce s trendy dnešní doby, tedy rychlostí, pohotovostí i jednoduchostí. To dokládá i úspěšnost her, které mají podobné hlavní znaky. Mají snadné návody, krátká herní kola a neustále zapojují všechny hráče. Nimble, slovo pochází z angličtiny a znamená pohotový, navíc procvičí pohotovost a nabídne neobyčejně dobrou zábavu. Hrát lze téměř kdekoliv, hodí se na večírky, party, dovolenou, stejně jako na setkání v rodinném kruhu. Celkem 300 zajímavých a neotřelých témat kombinovaných s nahodilými písmenky na kostkách zaručuje, že každá hra bude zcela jiná a hra tak neztratí své kouzlo. EFKO hru vytvořilo jako převzatý úspěšný zahraniční koncept.

„Bavte se s originální party hrou, která díky snadným pravidlům a svižnému průběhu osloví každého napříč generacemi,“ uvádí Miroslav Kotík, majitel společnosti EFKO. „Přizpůsobte témata podle svých zkušeností a osobnosti. Nimble odhalí, jak jste na tom s pohotovostí a postřehem. Je to hra pro všechny hráče, kteří se rádi baví. Hra obsahuje 14 dřevěných kostek a 300 témat, která pro Vás budou výzvou Vše je vyrobeno u nás v Novém Veselí na Žďársku,“ dodává Miroslav Kotík.

Proč si koupit Nimble

Hra se dá hrát téměř kdekoli, kdykoliv a s kýmkoliv a je ideální na prázdniny nebo dovolenou. Hra je vtipná, má spád a je pokaždé jiná. Obsahuje 14 dřevěných kostek, 50 karet s 300 tématy, 6 kartiček pro vaše témata, přesýpací hodiny a návod. Hra odhalí a zdokonalí pohotovost, postřeh, rychlost.

Nimble, převzatý z dánského konceptu „Wordaholic“, je určený pro 2 – 6 hráčů ve věku od 12 let. Jedno kolo trvá okolo dvaceti vteřin, celá hra pak patnáct až dvacet minut, k dostání je v České republice za 349,-Kč.

Společnost EFKO, český výrobce her a hraček, působí na českém trhu od roku 1993. Po celou dobu se zaměřuje kromě výroby také na charitativní akce. Podporuje sponzorskými dary řadu mateřských školek, základních a zvláštních škol, dětských domovů a kojeneckých ústavů. Spolupracuje také s Českým paralympijským výborem na charitativním projektu EMIL a zařadila se do projektu KLOKÁNEK na podporu týraných a opuštěných dětí. Těm již od roku 2006 pravidelně přiváží vánoční dárky a pomáhá tak jejich malým svěřencům prožít radostnější Vánoce. EFKO získalo následující ocenění –

FOR TOYS 2010 – cena GRAND PRIX za IGRÁČKA. V roce 2011 obdrželo čestné uznání v rámci projektu VIZIONÁŘI 2011. Ocenění bylo uděleno za oživení tradičních dětských hraček IGRÁČEK a uvedení na trh nové série, která využívá nejnovějších poznatků z oblasti didaktiky a dětské psychologie. Projekt VIZIONÁŘI organizuje sdružení Czech Inno pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu. EFKO získalo v roce 2012 ocenění v soutěži „Českých 100 nejlepších“ za strategickou hru ABAKU, kterou doporučuje rovněž Mensa ČR, Jednota českých matematiků a fyziků a Univerzita Karlova. Rok 2013 přinesloznačení „Správná hračka“ 2013 za kreativní stavebnici ROTO START a za rodinnou společenskou 3D hru Jožin z bažin a ocenění Nejlepší novinka roku 2013 za rodinnou společenskou 3D hru Jožin z bažin v kategorii Hry, puzzle a karty. Poslední cenu má firma z roku 2014 – označení „Správná hračka“ 2014 pro soubor oblíbených her Moje první hry. Více informací naleznete na: www.efko.cz.

(tz)