Lékárny Carun prorazily s konopím do Polska

CarunKatovice, Řešov, Rybnik a před pár dny Poznaň. To jsou místa čerstvě otevřených Konopných lékáren – franšízového konceptu české firmy Carun Pharmacy. Síť nabízí zdravotnické, potravinové i kosmetické produkty s obsahem konopí. Na odbyt jdou v Polsku hlavně výrobky jako lístky a konopný olej. Následovat bude s pobočkami hlavní město Varšava a historický Krakov.

Nové lékárny od expanze do Polska v dubnu tohoto roku otevírají každý měsíc nové pobočky. Před pár dny otevřela tuzemská firma lékárnu v Poznani. Zájem je velký. „Máme velkou podporu veřejnosti. Evidujeme až násobně vyšší zájem o konopné produkty než v Česku. Možná za to může i rozdílná legislativa, kdy v Polsku je držení byť menšího množství konopí trestným činem, nikoli jen přestupkem jako u nás. Je tam tedy ostřejší zákon,“ komentuje zakladatel Carun Pharmacy Jiří Stabla. Přísnější legislativa tak vyvolává větší zájem o legální produkty z konopí.

Na odbyt jdou na tamním trhu výrobky jako konopné lístky a olej. V Česku, kde má síť už přes dvě desítky poboček, vévodí v prodeji naopak konopná mast a loupané semínko. Týdně se v Polsku objedná tisíce produktů, až dvakrát více, než u nás. Do konce roku plánuje Carun otevřít prostřednictvím master-franšízové licence v Polsku až 25 lékáren.

V sortimentu mají lékárny produkty Carun, jež obsahují podle tamní legislativy méně než 0,2 procenta psychoaktivní látky THC (v Česko je povoleno 0,3 procenta). Naplno však v produktech působí další cannabinoidy, zejména cannabidiol (CBD). Látky zvané cannabinoidy, které působí na kanabinoidní receptory v těle, jsou velmi podobné těm, jež přirozeně produkuje lidské tělo v našem endokanabinoidním systému a mají tak velmi pozitivní účinky na člověka. Cannabinoidy podporují lidský imunitní systém, obnovují rovnováhu a zdraví buněk, stejně jako mají protizánětlivé, antiseptické a antibiotické vlastnosti.

„Aktivní cannabinoidy, jako nalezneme v produktech Carun, ukázaly zlepšení celé škály kožních problémů, včetně akné a ekzému,“ říká popularizátor konopí a zakladatel Carun Pharmacy Jiří Stabla s tím, že cannabinoidy jsou mocné antioxidanty, které pracují na principu redukce zánětu a hlavně pokud se kombinují s hydratujícími oleji, můžou pomoci k udržení funkce přírodní kožní bariéry.

Kompletní sortiment zahrnuje uznávanou univerzální konopnou mast, Baby mast (pro děti) s bambuckým máslem, mýdlo, ústní vodu, pleťový krém, tělový a pleťový olej, intimní mycí gel a z doplňků stravy konopné semínko loupané, panenský konopný olej, lístky konopí, konopný bio sirup či konopné těstoviny.

Nedávno otevřena první lékárna v Londýně

Ve velké Británii otevřel v letošním květnu Carun Pharmacy vůbec první Konopnou lékárnu v zemi. V plném rozsahu tak Britové využívají síly konopí. Podle zakladatelů tento koncept na trhu doposud chyběl a zájem je proto enormní.

Výrobky v lékárně si stále zachovávají protizánětlivé, antibakteriální a hypoalergenní vlastnosti. Efektivně tak pomáhají a zklidňují onemocnění kůže, jako je například vyrážka, alergie, lupénka, ekzémy, vrásky, strie, proleženiny, jizvy, popáleniny, suchá a popraskaná nebo přecitlivělá pokožka, spálená a unavená kůže.

O značce CARUN

CARUM PHARMACY s.r.o. je výhradně českou výrobní a obchodní společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací získáte také na http://www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz.

(tz)