Nářadí pro řemeslníky Hultafors jde cestou věrnosti

ErbaS Martinem Erbou jako jednatelem společnosti AC-T servis, spol. s r.o., již založila jeho paní Ing. Jana Erbová, jste se na našich stránkách už setkali. Je spoluautorem všech dobrých nápadů, které patří k této ikoně velkoobchodního podnikání u nás. Představoval vám například značku nářadí pro řemeslníky Hultafors. On sám je člověkem, který se v řemesle vyzná a má k němu důvěrný vztah, proto umí znalecky posoudit, jaké pomůcky jsou opravdu dobré a proč, a také věděl, co na našem trhu ještě chybí. A tak poté, co si přednosti výrobků uvedené značky před pár lety pořádně vyzkoušel, začal s manželkou uvažovat o jediném. O výhradním zastoupení pro Českou republiku. A podařilo se.

Hultafors_Rucni_pily_HBX_01_2015Proč značce věříte?

Protože mne přesvědčila o přednostech pro používání v běžné praxi profesionálů i domácích kutilů. A že je na trhu již od roku 1883 a stále je úspěšná, to o něčem svědčí. Zakladatel této proslulé švédské značky a vynálezce v jednom, mladý inženýr Karl-Hilmer Johanson Kollén, přinesl světu vynález v podobě pravítka s metrickou stupnicí na jedné straně a se stupnicí ve švédských palcích na straně druhé. V té době Švédsko přecházelo na metrický systém, ale nikdo nevěděl, jak toho vlastně prakticky docílit. No a pravítko tohoto muže ukázalo cestu. Jenže to byl jen začátek. Autor vynálezu tušil, že to není ještě to pravé, a tak přemýšlel dál. A ejhle, další vynález byl tady: pravítko rozdělil na menší díly a ty spojil. A tak vznikl skládací metr, který všichni známe a bez něhož se žádný řemeslník neobejde. Karl Kollén si pak na výrobu skládacích metrů založil ve Stockholmu firmu. Tu posléze převzal jeho syn a odstěhoval ji do obce Hultafors a podle ní společnost také pojmenoval. No a skládací metry se tu vyrábějí dodnes. A my je v současné době s radostí prodáváme.

 Se skládacími metry byste v čase převratných technologií ale nevystačili…

To jistě ne, sortiment je dnes široký a výborně využitelný pro nejrůznější profese. Značka se postupem doby stala hlavním dodavatelem měřicích nástrojů pro celou Skandinávii. Ať jde o svinovací metry, nebo úhelníky. Označení Hultafors nesou třeba i překrásné sekery z vysoce kvalitní oceli ručně kované v nedaleké kovárně, založené už v 17. století. Výroba se rozšířila a dnes představuje širokou škálu různého ručního nářadí, jako jsou kladiva, palice, vodováhy, páčidla, řemeslnické nože, pily ocasky, svěrky. Vývoj se opírá o spolupráci s řemeslníky a promítá jejich připomínky, takže nářadí je tím, které skutečně slouží na základě nejrozmanitějších vychytávek.

 Co tedy na nástrojích oceňujete?

Především dokonalou funkčnost a spolehlivost. Vyznačují se vynikající ergonomií, tedy snižují riziko úrazu nebo poškození určitých částí těla. Nová řada tesařských bezrázových a strojnických kladiv je toho důkazem. Jsou konstruovány tak, aby se při používání předešlo zbytečnému zatěžování loktů a zápěstí a předcházelo se častým nemocem z povolání. Jiným příkladem může být nastavitelné páčidlo, jehož vidlici si můžeme pomocí aretačního šroubu nastavit do devíti poloh, což umožní páčit či zvedat i ve stísněných prostorách nebo na komplikovaných místech. Řada výrobků Hultafors je rovněž chráněna průmyslovým vzorem. A to je, podle mne, dostatečně vypovídající.

Nože pro řemeslníky byly jedněmi z prvních, jimiž jste si testovali, jak bude český trh reagovat, a to společně se sekerkami, od těch pro dřevorubce až po nejmenší, které se hodně prodávají jako dárkový předmět…

Nože pro různá řemesla nás zaujaly na první pohled i vyzkoušení. Jejich praktičnost a využitelnost nepotřebuje komentář. Třeba nože pro malíře, instalatéry, tesaře či elektrikáře usnadňují práci, jsou bezpečné a troufnu si tvrdit, i pěkné. Mají tak široké uplatnění a je po nich od začátku taková poptávka, že jsme ani na okamžik nezaváhali a velice jsme si přáli, abychom se mohli pro ČR stát výhradním distributorem.

A povedlo se, a nejen to.

S představiteli skupiny Hultafors Group, která dnes zastřešuje prémiové švédské značky Hultafors Tools, Snickers Workwear a Wibe, tedy značky nářadí, pracovního oblečení a žebříků, jsme začali nakonec úzce spolupracovat a dnes nabízíme nejen nářadí, ale také praktické pracovní oděvy pro řemeslníky. Jde to ruku v ruce, protože naše firma začínala s dveřním kováním, tedy jsme byli a jsme velkoobchodní dodavatel nejen pro obchodní řetězce a developery, ale odebírají od nás i drobnější stavební firmy, kutilové, živnostníci. Ti musí samozřejmě používat rozličné nástroje a stále častěji také potřebují vhodné pracovní oblečení, požadavky nejen na bezpečnost práce se zvyšují. A to od značky Hultafors rozhodně splňuje veškerá kritéria.

Takže synergický servis, který má logické základy?

I tak by se to dalo nazvat. Kdo s námi spolupracuje, ví, že si může v klidu vybrat u nás v prodejně v Praze Horních Počernicích nebo v dalších prodejnách v Praze 10, v Ostravě a Brně. Smlouvy máme i s mnoha dalšími obchody po celé ČR. Informace o kompletním sortimentu obsahuje katalog i naše webové stránky, včetně e-shopu. Věřte, že máme radost, byla to dobrá volba. Zákazníků přibývá, a ti, kteří jednou okusili, se stávají věrnými.

připravila Eva Brixi

www.profi-odevy.cz