Nejlepší logo mají Templáři

Vítězem celostátní ankety nejlepší Logo VD & nejlepší Značka výrobku se v kategorii logo firmy staly Templářské sklepy Čejkovice, v kategorii značka výrobku zvítězil podpalovač PE-PO družstva Severochema Liberec. Výsledky ankety byly slavnostně vyhlášeny v pátek 20. listopadu na Celorepublikové poradě Svazu českých a moravských výrobních družstev v TOP HOTELU Praha.

Svaz českých a moravských výrobních družstev uspořádal v průběhu září letošního roku celostátní anketu Logo VD & Značka, jejímž účelem bylo nalézt a ocenit nejznámější loga českých firem z odvětví výrobních družstev a nejznámější značky jejich výrobků. Na distribuci ankety spolupracovaly významné zaměstnavatelské a podnikatelské svazy, z nichž můžeme jmenovat Hospodářskou komoru ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Konfederaci zaměstnavatelských a podnikatelských svazů nebo Družstevní Asociaci ČR. Do ankety se zapojilo téměř tisíc respondentů, kteří vybírali z několika desítek známých a tradičních log a značek.

 

V kategorii logo firmy se umístila výrobní družstva:

1. místo – Templářské sklepy Čejkovice

2. místo – Granát Turnov

3. místo – Vřídlo Karlovy Vary

 

V kategorii značka výrobku se umístily značky:

1. místo – PE-PO (Severochema Liberec)

2. místo – Sang Real Sekt (Templářské sklepy Čejkovice)

3. místo – Jelení lůj (Detecha Nové Město nad Metují)

Svaz českých a moravských výrobních družstev patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a Parlamentu České republiky, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří přes 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů nebo hraček.

(tz)