Vyražte na Valentýna do věhlasných Mariánských Lázní!

kolonáda zima 2010_Zdeněk Král_1_smallPomalu se blíží svatý Valentýn, svátek všech zamilovaných a pokud jěště nemáte vymyšlené čím letos svého partnera překvapit a potěšit, vemte ho na víkend nebo pár dní do nejkrásnějšího lázeňského města u nás, nebo darujte dárkový voucher na romantický lázeňský pobyt. Potěšte své milované zážitkem v podobě odpočinku ve světoznámých lázních, kde si nejen tělo, ale i duši léčili takové osobnosti jako J. W. Goethe, E. Destinová, anglický král Edward VII., T. A. Edison, M. Twain, F. Chopin, J. Strauss, R. Wagner, S. Freud, F. Kafka, F. Nietsche a mnoho dalších.

Mariánské Lázně jsou nejen věhlasné lázně nabízející tradiční léčebné procedury založené na přírodních léčivých zdrojích v podobě minerálních pramenů (tzv. studených kyselek), Mariina pramene (přírodní vývěr oxidu uhličitého), tzv. peloidů (bahna a rašeliny podávané po ohřátí ve formě zábalů a obkladů) a mimořádně čistého ovzduší, díky kterému mají statut tzv. klimatických lázní, ale také skvělé město pro relax a odpočinek, a to i v zimě. Do Mariánek se dostanete velmi snadno, z Prahy cca 2 hodiny autem po dálnici D5 (Exit 128). Městem prochází železniční koridor Norimberk-Cheb–Plzeň-Praha–Ostrava. Ze stanice Praha hlavní nádraží jezdí do Mariánských Lázní vlaky přibližně každé 2 hodiny a cesta Pendolinem (2x denně) trvá jen něco přes 2 hodiny.

Ve městě je i v zimě nepřeberné množství sportovního vyžití. Lyžaři ocení 1600 m dlouhou sjezdovku umístěnou téměř ve městě, která nabízí kabinkovou lanovku, dva vleky a terény několika stupňů obtížnosti, včetně možnosti večerního lyžování. Návštěvníkům je k dispozici také půjčovna lyžařského vybavení, stejně jako služby profesionálních instruktorů a školička lyžování pro děti. Běžkaři si vychutnají až 60 km upravených tratí pro běžecké lyžování v blízkém okolí města. Vzhledem k nadmořské výšce je tu často sníh dříve než třeba na Šumavě nebo Krušných horách. Milovníky kaváren pak potěší nepřeberné množství romantických kaváren, restaurací a lázeňských domů dýchajících pomalou lázeňskou atmosférou přelomu 19. a 20. století.

Dopřejte si přes den romantické chvíle jen ve dvou při lázeňských a wellness procedurách, masážích, relaxačních aroma koupelích a zábalech, v privátní sauně, večer ve vířivce s lahví sektu, večeři při svíčkách u krbu a ráno překvapte partnera třeba snídaní rovnou do postele. Řada mariánskolázeňských hotelů připravila atraktivní valentýnské a romantické lázeňské relaxační balíčky pro dva, včetně možnosti zakoupení těchto balíčků formou dárkových poukazů:

Například Gourmet Hotel Villa Patriot, který se specializuje na gurmánskou gastronomii,  nabízí pobytový balíček plný specialit „Romantický gurmán“, cena pobytu 7300 Kč pro 2 osoby, rozpis: 2 noci / osoba

    • 2x komfortní ubytování
    • 2x bohatá snídaně
    • 1x Valentýnské menu podávané v Restaurantu Villa Patriot/3 chody  – místo Gurmánského menu lze čerpat kredit na osobu na gastronomické služby
    • 1x romantická večeře při svíčkách v salonku restaurace Villa Patriot/4chodové menu
  • 1x vstup na 1 hodinu do historických Římských lázní /50m od hotelu

www.villapatriot.cz

Spa & Wellness Hotel Harmonie nabízí relaxační wellness pobyt „Romantika v Mariánských Lázních“ a dalších17 variant programů pod názvem “Wellness víkend“. O víkendu na Sv. Valentýna budou pro hosty připraveny také exkluzivní privátní hodinové vstupy do relaxační zóny ve stylu feng shui s whirlpoolem a finskou saunou, která je součástí hotelového wellness centra. Uvolňující koupele ve velkém bazénovém whirlpoolu s úžasným výhledem na botanické zahrady a jezírko spolu s návštěvou finské sauny s coloroterapií (hvězdné nebe) a s esoterickou hudbou navozující éterickou atmosféru, poskytnou nezapomenutelný wellness prožitek.

www.spahotelharmonie.cz

Spa & Wellness hotel St. Moritz nabízí pobyt „Zimní romantika nejen na Valentýna“ – 3 dny / 2 noci – již od 2086 Kč na osobu/noc.

  • 2x ubytování se snídaní formou bufetu, širokým výběrem cereálií, sušeného ovoce a pečiva (na přání snídaně na pokoji)
  • 1x lahvička sektu při příjezdu
  • 1x servírovaná večeře + salátový bufet
  • 1x večeře při svíčkách (výběr z romantického menu) + 1x lahev červeného nebo bílého vína
  • 3 procedury na osobu: 1x společná koupel ve vířivé vaně – KLEOPATRA – 1x aroma masáž celková – 1x parafínové rukavičky.

„Zimní hýčkání“ na 4 dny / 3 noci – až 35% sleva – cena 1560 Kč na osobu/noc.

  • 3 x ubytování
  • 3 x snídaně formou teplého a studeného bufetu, široký výběr cereálií, sušeného ovoce a pečiva
  • 3 x servírovaná večeře, 3chodové menu + salátový bufet
  • Procedury: 1 x zahřívací aroma masáž zad a šíje 100% bio olejem + thermoterapie , 1 x parafínové rukavičky.
  • Součástí ubytování je vstup do bazénu a sauny, zapůjčení županu během celého pobytu, hotelové trepky, trezor a WIFI přímo na pokoji. Parkování v ceně.

www.saint-moritz.cz

Další informace najdete na webu www.marianskelazne.cz.

O Mariánských Lázních

Mariánské Lázně, to jsou nádherné lázeňské parky, romantické kolonády a půvabné pavilony, příjemné kavárny a útulné hotely. Mariánské Lázně leží uprostřed překrásné a neporušené přírody chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Díky svému čistému prostředí mají statut tzv. klimatických lázní, tedy už jen pobyt na zdejším vzduchu je zdraví prospěšný. Město obdařené léčivými minerálními prameny a jedinečnou atmosférou, kterou si každý rok přijíždějí vychutnat tisíce návštěvníků. Místo, ve kterém se potkává historie s moderními způsoby, jak příjemně strávit dovolenou – lázeňským odpočinkem, ale také aktivně sportem, vycházkami nebo kulturním programem. Dominantou města je vedle lázeňských parků kolonáda se vznosnou litinovou konstrukcí a dřevěným kazetovým stropem. Nepřehlédnutelnou součástí lázeňské promenády je slavná Zpívající fontána, která každou lichou hodinu hraje jednu z mnoha slavných skladeb ze svého repertoáru. Ve večerních hodinách zážitek umocňuje efektní barevné nasvícení. Překrásnou přírodu Slavkovského lesa a okolí Mariánských Lázní lze nejlépe poznat při turistice, Nordic Walkingu nebo cyklistických vyjížďkách. Golfisté si mohou vychutnat hru na nejstarším hřišti v Evropě – osmnáctijamkovém hřišti Royal Golf Clubu Mariánské Lázně, oceněném titulem britské královny Alžběty II. V zimní sezóně je město rájem pro lyžaře. V okolí města je upraveno přibližně – 60 km běžeckých stop a sjezdové tratě v areálu „Skiareál Mariánky“ dosahují délky 1600 metrů a nabízí terény několika stupňů obtížnosti. Ve městě a jeho okolí vyvěrá na sto minerálních pramenů s obsahem oxidu uhličitého a minerálních solí. Jedná se o studené železnaté kyselky. K pitným kúrám se využívá zejména 6 hlavních pramenů: Křížový, Rudolfův, Karolinin, Lesní, Ambrožův a Ferdinandův. Díky své chemické rozmanitosti jsou vhodné k léčbě velkého spektra nemocí a nabízejí velice pestrou indikaci – léčbu onemocnění ledvin a močových cest, přes potíže dýchací, pohybového aparátu, zažívacího traktu, poruch metabolismu, gynekologická onemocnění včetně léčby neplodnosti, onkologická onemocnění, po léčbu kožních či nervových onemocnění. Základní léčebné postupy se skládají z pitné léčby a minerálních koupelí, suchých plynových koupelí a injekcí. Dále se využívají tzv. peloidy, neboli bahna a rašeliny podávané po ohřátí ve formě zábalů a obkladů.

Do Mariánek se dostanete velmi snadno, z Prahy cca 2 hodiny autem po dálnici D5 (Mariánské Lázně jsou vzdálené 28 km od Exitu 128). Městem prochází železniční koridor Norimberk-Cheb–Plzeň-Praha–Ostrava. Ze stanice Praha hlavní nádraží jezdí do Mariánských Lázní vlaky přibližně každé 2 hodiny a cesta Pendolinem (2x denně) trvá jen něco přes 2 hodiny.

Další informace najdete na www.marianskelazne.cz a na FB profilu

www.facebook.com/marianskelazne.cz/.

(tz)