Je libo designovou lahůdku do kuchyně?

Cafissimo_TuttoCaffe_chrome_nero_se salkemPrávě dnes přichází na český trh zcela nový designový kávovar Tchibo Cafissimo TUTTOCAFFE, který se pyšní mezinárodním oceněním Red Dot Award 2015 za design. Dostupný je v černé, červené a bílé barvě za doporučenou maloobchodní cenu 2.999 Kč v e-shopu www.tchibo.cz, v prodejních místech obchodních řetězců a ve všech značkových obchodech Tchibo.

Tak, jak už jsou uživatelé kávovarů Cafissimo zvyklí, nabízí i TUTTOCAFFE všechny výhody kapslového kávovaru – snadnou, rychlou a čistou přípravu kávy ve stále stejné vysoké kvalitě. V pohodlí domova si tak zákazníci díky novince vychutnají především espresso, caffé crema nebo filtrovanou kávu, tedy klasické černé kávy bez mléka. Nový Cafissimo TUTTOCAFFE by proto měl zaujmout i muže, jelikož v sobě spojuje komfortní přípravu kvalitní černé kávy a čistého moderního designu kávovaru.

Automatický systém přístroje na základě zvoleného druhu kávy připraví každý nápoj pod optimálně vyladěným tlakem až 15 barů. Kávovar zároveň akceptuje individuální nastavení množství vody, které lze volit podle toho, jak silnou kávu kdo preferuje. Praktický je jeho integrovaný zásobník na použité kapsle (pojme až 7 kapslí), výškově nastavitelná odkapávací miska a zásobník na vodu o objemu 0,7 l. Kávovar je opatřený indikátorem nedostatečného množství vody a indikátorem potřeby odvápnění. Provoz přístroje je maximálně ekonomický díky jeho rychlému zahřívání a automatickému vypínání po 9 minutách.

Vstupenkou do každé kuchyně může být pro TUTTOCAFFE nejen jeho elegantní vzhled, ale i kompaktní rozměry 15 x 26,5 x 36 cm. Standardem u Tchibo je prodloužená záruka v délce trvání 40 měsíců.

„Fakt, že design je pro Tchibo důležitý, dosvědčuje i tato naše čerstvá novinka na českém trhu. Kávovar Cafissimo TUTTOCAFFE získal ocenění renomované mezinárodní designérské ankety Red Dot Design Award, jenž je jedna z nejuznávanějších v oblasti produktového designu. Velmi si tohoto ocenění vážíme a věříme, že si nový kávovar najde řadu příznivců právě díky spojení moderního vzhledu a praktičnosti,“ dodává k novince Steffen R. Saemann, marketingový ředitel společnosti Tchibo Praha, spol. s r.o.

Kapsle Tchibo pro tuto novinku v portfoliu kávovarů lze vybírat ze 13 různých druhů podle osobní chuti a preferencí. Jde o stálý sortiment kapslí, který pravidelně obohacují limitované edice jedinečných druhů káv z konkrétních farem. Veškerá káva v kapslích Tchibo je certifikovaná, tedy vypěstovaná trvale udržitelným způsobem – ohleduplně k lidem i životnímu prostředí. Výsledná kvalita kávy v šálku je vždy perfektní díky hermetickému uzavření kapsle ihned po upražení kávy. Chrání tak v maximální míře chuť a aroma kávy. Od loňského roku jsou navíc v nabídce i tři druhy čajových kapslí.

Komunikace a podpora v rámci uvedení na trh

Uvedení kávovaru Cafissimo TUTTOCAFFE bude podpořeno především komunikací ve vlastních médiích firmy, konkrétně v tištěných týdenních magazínech Tchibo, online newsletterech a prezentací v kamenných obchodech. Zároveň se chystá online kampaň na YouTube a facebooku, která bude podpořena i klasickými bannery. Dále firma připravila PR komunikaci pro B2C i B2B média.

O ocenění Red Dot Design Award

Red Dot Design Award pro produkty je udělována Design Zentrum Nordrhein-West, jednou z nejstarších a nejprestižnějších institucí v celé Evropě. Uděluje cenu Red Dot Design Award už od roku 1954 a nyní pokrývá 19 kategorií od módy, kanceláře, vnitřního designu a průmyslu až po medicínu. „Red Dot“ je značkou kvality uznávanou po celém světě.

Porota Red Dot Design Award je tvořená renomovanými experty z celého světa a její skladba se každoročně mění. Hodnoticí kritéria jsou konstantně podřízená tomu, aby byly brány k hodnocení stále nové pohledy podle technických, sociálních, ekonomických a environmentálních požadavků. Stupeň inovace, funkčnosti, formální kvality, ergonomie, odolnosti, symbolického a emocionálního obsahu, produktové periferie, kvality a ekologické kompatibility jsou v Red Dot Designu zkoumány.

Cafissimo_TuttoCaffe__rosso_produktoveVíce o společnosti, výrobcích a obchodní síti naleznete na stránkách:

www.tchibo.cz, www.cafissimo.cz, www.tchibo.com/cz

www.facebook.com/TchiboCeskarepublika